Îți plac alcoolul și prăjelile? S-ar putea să nu mai ai chef de sex!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Îți plac alcoolul și prăjelile? S-ar putea să nu mai ai chef de sex!

Lifestyle 12 Octombrie 2018 / 12:03 1769 accesări

Unele studii, realizate fie în țară, dar mai ales în străinătate, dau peste cap filosofia de-o viață a românului. Un studiu recent, efectuat de un nutriționist american spune că libidoul atât al bărbaților, dar mai ales al femeilor, este influențat de ceea ce mănâncă. Mai mult, nutriționistul Frida Harju a întocmit și un top al mâncărurilor și alimentelor care scad pofta de... sex.

1. Alcoolul. Deşi alcoolul reduce iniţial inhibiţiile şi te poate împinge să cedezi instinctelor sexuale, în timp, reduce excitaţia şi îngreunează atingerea orgasmului.

2. Pâinea albă. La fel ca majoritatea carbohidraţilor, pâinea albă scade apetitul sexual din cauză că eliberează zahărul foarte repede. Iar excesul de zahăr se traduce prin lipsă de energie, iar sexul fără energie nu se prea poate face. Mai mult, zahărul scade nivelul de testosteron la bărbaţi şi reduce viteza de circulaţie a sângelui.

3. Deficitul de fier. Nu este deloc bun dacă vă doriţi un apetit sexual sănătos. O astfel de carenţă duce la scăderea vitezei circulaţiei sangvine şi la apariţia stărilor de moleşeală. Pentru a vă regla nivelul de fier din organism nu trebuie decât să consumaţi nişte carne roşie, fasole, nuci sau stridii.

4. Apa tonică. Chinina, ingredientul principal al acestei băuturi, scade nivelul testosteronului şi chiar afectează calitatea spermei.

5. Pierderea rapidă în greutate. Dacă o persoană pierde mai mult de 10% din greutate într-o perioadă scurtă de timp, corpul intră în alertă pentru că îşi dă seama că persoana respectivă se înfometează, iar pentru el, lipsa de substanţe nutritive înseamnă că nu e un moment prielnic pentru conceperea de copii.

6. Prăjeli. Pe lângă faptul că sunt nesănătoase, îți afectează și cheful de sex, spune Frida Harju, nutriționist, potrivit ediției americane a revistei Cosmopolitan.

Grăsimile trans prezente în majoritatea mâncărurilor prăjite scad alarmant libidoul, atât la femei, cât și la bărbați. Mai mult, dereglează producția spermei și modifică sănătatea hormonală a femeii, avertizează Frida Harju.

7. Popcornul făcut la microunde. Refuză întâlnirile la cinema, chiar dacă vei merge cu un partener de poveste, popcornul ucide dorința sexuală! Chimicalele folosite pentru acest preparat sabotează libidoul.

Taguri articol


12