Iulie 2019, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată pe glob

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
2019, în Top 5 al celor mai călduroşi ani din istoria recentă Iulie 2019, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată pe glob
Vremea 05 August 2019 / 17:29 1933 accesări 1 comentariu

Luna iulie 2019, marcată de o caniculă excepţională în Europa, a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată în lume, depăşind chiar temperaturile din iulie 2016, potrivit datelor serviciului european Copernicus privind schimbările climatice, citate de AFP. „Luna iulie este în general cea mai caldă a anului în lume, dar, potrivit datelor noastre, actuala lună iulie a fost cea mai caldă de când se fac măsurători meteo“, se arată în comunicatul difuzat luni de şeful agenţiei, Jean-Noël Thépaut.
„Prin continuarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi impactul asupra creşterii mondiale a temperaturilor, recordurile vor continua să fie doborâte“, a avertizat Thépaut.

Potrivit datelor Copernicus, mercurul a urcat în iulie cu 0,04 grade Celsius, depăşind precedentul record din iulie 2016, an marcat de influenţa unui El Nino puternic. Potrivit Copernicus, temperatura medie a lunii iulie 2019 a fost cu 0,56 grade Celsius mai mare decât media perioadei 1981-2000 şi cu 1,2 grade Celsius peste nivelul preindustrial - baza de referinţă a experţilor ONU pentru climă.

Luna iulie a fost marcată de o caniculă scurtă dar intensă în Europa de Vest, unde în ţări precum Germania, Belgia sau Olanda s-a doborât recordul absolut al celor mai ridicate temperaturi. Copernicus notează că temperaturile au fost peste media normală şi în zone nordice ca Alaska, Groenlanda şi în unele părţi ale Siberiei, precum şi în Asia centrală şi în unele regiuni ale Antarcticii.

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) estimează că 2019 ar trebui să fie inclus în Top 5 al celor mai călduroşi ani din istoria recentă.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1795 secunde