Izaura Anghel: „Îmi dau foc în fața Tribunalului!“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Scandal la instanță

Izaura Anghel: „Îmi dau foc în fața Tribunalului!“

Eveniment 04 Februarie 2016 / 16:16 672 accesări
Izaura Anghel

Izaura Anghel

Primul termen la Curtea de Apel Constanța în dosarul în care rudele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sunt acuzate că l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, a adus și primul scandal. În fața sediului instanței, Izaura Anghel, fiica lui Bercea, a declarat că nu este de acord cu faptul că magistratul Cristian Deliorga a fost desemnat să judece recursul său. "El este prieten cu Mircea Băsescu, se cunosc. Băsescu a vorbit cu el la telefon, în prezența noastră, așa că nu mi se normal ce se întâmplă. Vom cere strămutarea dosarului, vom face cerere de recuzare a acestui judecător din dosar. Dacă solicitările nu se vor aproba, îmi dau foc în fața Tribunalului. Deliorga este omul lui Mircea Băsescu!", a spus, revoltată, Izaura Anghel. Mircea Băsescu a declarat că nu a discutat niciodată cu magistratul. Fratele fostului șef al statului a depus o nouă plângere la Direcția Națională Anticorupție împotriva rudelor lui Sandu Anghel, pe care le acuză de cumpărare de influență. Avocatul său, Nelu Tașcă, a susținut că există și înregistrări care probează acuzațiile.

Nu este prima dată când familia Anghel lansează atacuri la adresa judecătorului Cristian Deliorga. În luna ianuarie a anului trecut, în timp ce era audiat de magistrații Tribunalului Constanța în dosarul în care Mircea Băsescu a fost condamnat de instanța de fond la patru ani de detenție pentru trafic de influență, Sandu Anghel a susținut că o parte din banii pe care i-ar fi plătit lui Mircea Băsescu pentru eliberarea sa din închisoare, mai exact 20.000 de euro, ar fi fost dați ulterior de către acesta judecătorului Cristian Deliorga de la Curtea de Apel Constanța. Bercea Mondial a solicitat instanței o amânare a judecării sub pretextul că ar vrea să formuleze plângere penală la DNA împotriva respectivului magistrat.

În luna octombrie a anului trecut, magistrații Tribunalului Constanța au dispus pedepse grele față de membrii clanului Anghel, în dosarul șantajării lui Mircea Băsescu. Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a fost condamnat la 12 ani, 11 luni și 20 de zile de închisoare cu executare, Izaura Anghel a primit o pedeapsă de patru ani și cinci luni de închisoare, Fănica Anghel, soția lui Bercea Mondial - trei ani și nouă luni cu executare, iar ginerele său, Marius Constantin - patru ani și șase luni cu executare. Sentința a fost atacată la Curtea de Apel Constanța, primul termen având loc joi.

Potrivit anchetatorilor, rudele lui Bercea Mondial sunt acuzate că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, pe care l-ar fi ameninţat că vor face publică o înregistrare compromiţătoare dacă nu înapoiază familiei Anghel suma de 280.000 de euro. Mircea Băsescu i-a denunţat şi i-a ajutat pe anchetatori să organizeze un flagrant, pe 29 mai 2014, în biroul său din Portul Constanţa. Marius Constantin, soţia sa, Izaura Anghel, şi fiul în vârstă de 17 ani al lui Bercea Mondial au fost prinşi la scurt timp după ce au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu. Constantin a fost arestat preventiv, iar Izaura și Grinică Anghel au fost cercetați de la început în libertate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2735 secunde