Jamie Oliver a cumpărat o casă cu 10 milioane de lire sterline, la Londra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jamie Oliver a cumpărat o casă cu 10 milioane de lire sterline, la Londra

Monden 08 Septembrie 2015 / 00:00 680 accesări

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a cumpărat o casă cu opt dormitoare, situată într-o zonă exclusivistă din nordul Londrei, pentru care a plătit aproximativ 10 milioane de lire sterline, potrivit dailymail.co.uk. Noua proprietate achiziţionată de Jamie Oliver se adaugă imperiului creat de acest maestru bucătar în vârstă de 40 de ani. Proprietatea include o casă cu opt dormitoare construită în secolul al XVII-lea, fiind situată în nordul Londrei, unde locuiesc celebrităţi precum Kate Moss, George Michael şi Jude Law.

Jamie Oliver, a cărui avere este estimată la 180 de milioane de lire sterline, a finalizat tranzacţia pentru achiziţionarea proprietăţii în luna iulie, însă nu s-a mutat până în prezent cu soţia sa, Jools, şi cu cei patru copii ai lor în această casă. Maestrul bucătar a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers din Clavering, Essex, la vârsta de 8 ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe. În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen, în Londra, şi fundaţia de caritate asociată The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şefi. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, ulterior Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian. Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară. Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă angajamentul faţă de cauza reciclării.

În ultimii ani, Jamie Oliver a pledat pentru introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli. Recent, acesta a lansat un documentar care promovează un ”război absolut” împotriva zahărului şi a îndulcitorilor artificiali, însă demersul său a fost criticat de unii dintre colegii săi de breaslă.12
Pagina a fost generata in 0.1333 secunde