Jandarm filmat când loveşte cu pumnii în protestatari în Piaţa Universităţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Jandarm filmat când loveşte cu pumnii în protestatari în Piaţa Universităţii
Eveniment 21 Ianuarie 2018 / 11:13 1205 accesări 5 comentarii

Imagini cu un jandarm care loveşte cu pumnul participanţi la protestele de sâmbătă din Piaţa Universităţii au fost distribuite intens pe reţelele sociale provocând reacţii vehemente. Conducerea Jandarmeriei analizează imaginile, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, adăugând că este un caz individual şi că probabil acesta şi-a pierdut calmul sub presiunea mulţimii.

Mii de oameni din toată ţara s-au strâns sâmbătă în Piaţa Universităţii din Bucureşti la un protest de amploare faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale. La Universitate au avut loc şi incidente între jandarmi şi protestatari, după ce forţele de ordine au format un cordon şi au încercat să oprească oamenii să urce pe scările care duc în piaţă. De asemenea, protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au rupt gardurile amplasate de Bulevardul Magheru, ocupând strada.

În spaţiul virtual au apărut imagini şocante din timpul protestelor. Un jandarm a fost filmat când loveşte de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care încearcă să forţeze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment în care s-au produs violenţe în Piaţa Universităţii, unii dintre participanţi susţinând că la originea lor s-a aflat un grup de câteva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din rândurile protestatarilor.

Reacţiile însă sunt extrem de dure, în special pe pagina "Corupţia ucide", unde unii dintre cei care comentează propun identificarea jandarmului sau depunerea unei plangeri pentru vătămare corporală. La protest au fost de altfel mai multe momente tensionate între manifestanţi şi jandarmii aflaţi în număr foarte mare în Piaţa Universităţii. Apariţia jandarmilor călare a fost dezaprobată de manifestanţi.

Un alt moment tensionat a avut loc în pasajul din Piaţa Universităţii, când jandarmii au blocat ieşirile, argumentul fiind acela că trebuia fluidizat accesul în zona de deasupra pasajului, pentru ca demonstranţii să poată ieşi fără să se producă aglomeraţie.

Nemulţumiri au provocat şi percheziţiile făcute de jandarmi. Aceştia au explicat că asupra unora dintre cei care voiau să ajungă piaţă au fost găsite o bâtă, lanţuri, un box, un pistol cu electroşocuri, petarde şi un cuţit. Un bărbat asupra căruia a fost găsit un pistol care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie a fost dus la secţia de poliţie. În acest caz argumentul reprezentanţilor Jandarmeriei a fost că, deşi era unul de jucărie, într-o primă fază pistolul putea provoca panică printre manifestanţi.

Marian Godină a distribuit imaginea pe pagina sa de Facebook, (https://www.facebook.com/godinamarian/videos/2077829455780474/) însoţită de comentariul: "Când e nevoie de identificarea unui huligan, Jandarmeria Română cere sprijinul populaţiei. Pe al lor îl vor identifica oare?".

Taguri articol
Loading...

5 comentarii

democratie 11:55:32 / 21 Ianuarie 2018
democratie adevarata

La noi este adevarata democratie este semnalat orice gest care depaseste cu un milimetru

bv 11:57:57 / 21 Ianuarie 2018
america

Ia uitati-va la americani < acolo daca blochezi strada nu comenteaza nimeni daca-ti pune ochiu-n ghips

Dă basisti sânt... Gingași ! 17:35:55 / 21 Ianuarie 2018
De ei nu te poți lua !

Să ne reamintim când acel bătrân care trecea pe lângă "protestatarii " babuini ai PDL-PNL CIUMA GALBENĂ a FOST LOVIT cu pumnul în fața !.O tentativă de crimă care nu a fost condamnata și anchetată !....."O sa protestăm atât timp cât PSD și ALDE vor sa schimbe legi ale justiției ale finanțelor ale sănătății ale muncii ...O sa protestăm la TOT ce propune PSD și ALDE "...Așa spune și gândește un babuin fanatick BASIST împuțit PDL-PNL CIUMA GALBENĂ !...Eu zic că JANDARMERIA nu și-a făcut DATORIA !..Trebuia că acel protest miting sa nu aibe LOC ...Iar organizatorii și capii acestora arestați preventiv înainte de a intra în piața Universității ! Și bătuți bine !..Că așa e in democrație ! .Nu ai autorizație stai acasă în gura mati !

Am văzut fanatismul BASIST 17:47:50 / 21 Ianuarie 2018
.... ÎMPUȚIȚ !

Nu rea nevoie că aceste hiene sa fie plătite pt a protesta contra PSD și ALDE ...Au făcut-o benevol !..La cat de Ofticați sânt basisti pe LIVIU Dragnea cel care ia bătut cu 70 la sută că PDL-PNL CIUMA GALBENĂ este în opoziție că nu are soluție la probleme țări ...Aceste hiene au fost scoase la înainte !... Incredibil e că legile justiției lui TRAIAN BASESCU și MAKOVEI ... Cele care au dus la crearea statului MAFIOT ... Sânt apărate !..Chiar cu viața !.. Fanatismul BASIST e dus la extrem !..De ce nu au protestat că PSD și ALDE a adus bunăstare poporului român ..Că Economia e pe primul LOC în UE ..Că au crescut salariile și pensiile românilor ale medicilor și Profesorilor ..Că au redeschis spitalele și scoliile pe care Traian Băsescu și PDL-PNL CIUMA GALBENĂ le-a închis ??????

Acel jandarm avansat ! 18:33:37 / 21 Ianuarie 2018
Asta e datoria lor !

Trebuiau udați și apoi bătuți Hienele basiste .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1949 secunde