Jandarmii s-au întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic ''Dimitrie Leonida''

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campanie de de prevenire a violenţei în școli

Jandarmii s-au întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic ''Dimitrie Leonida''

Educație 26 Februarie 2019 / 10:52 1010 accesări

Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa desfăşoară în această perioadă activităţi de prevenire a violenţei, alături de toate structurile similare din ţară, în cadrul Campaniei naţionale de informare, prevenire şi dialog social „Şcoala ta în siguranţă”.

Campania cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii din diferite instituţii de învăţământ constănţene, în baza protocolului semnat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. În acest sens, luni, 25 februarie a.c., între orele 12.00-16.00, plutonierul adjutant Enache Dumitru și plutonierul major Anton Cristian, din cadrul Compartimentului de Prevenire a Faptelor Antisociale, s-au întâlnit cu peste 150 de elevi din clasele a V-X-a, a Şcolilor Gimnaziale nr 31, 40 Aurel Vlaicu și Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanta. Tinerilor le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică.

Una dintre problemele puse în discuţie a fost că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Din discuţiile purtate s-a ajuns la concluzia, unanim acceptată, că pentru descurajarea unui astfel de comportament, elevii trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil, în funcţie de locul în care se află, profesorii, părinţii sau forţele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.12