Japonia va menține sancțiunile împotriva Rusiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Japonia va menține sancțiunile împotriva Rusiei

31 Octombrie 2016 / 12:35 323 accesări
Premierul japonez Shinzo Abe

Premierul japonez Shinzo Abe

Japonia va menține regimul de sancțiuni economice introdus împotriva Rusiei pentru rolul jucat de Moscova în cadrul crizei din estul Ucrainei și pentru alipirea Crimeei, a declarat premierul japonez Shinzo Abe, scrie agenția rusă de știri Tass.

"Ca membră a grupului G7, Japonia va menține sancțiunile economice împotriva Rusiei ce au fost introduse în legătură cu chestiunea Ucrainei și Crimeei," a declarat Abe în cursul unui discurs susținut în fața Camerei inferioare a Parlamentului nipon.

Concomitent, liderul japonez a subliniat importanța dezvoltării relațiilor cu Rusia, în special cele în plan economic. "Considerăm că dezvoltarea de legături economice cu Rusia este benefică nu doar pentru Rusia, ci și pentru Japonia," a afirmat Abe.

Guvernul nipon a introdus sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu situația din Ucraina. În luna martie 2014, Tokyo a suspendat consultările cu Moscova în ceea ce privește relaxarea regimului vizelor și a amânat pe termen nedeterminat discuțiile privind încheierea unor tratate referitoare la cooperarea în domeniul investiţiilor, colaborarea în plan aerospațial și prevenirea activităților militare periculoase.

Totodată, Japonia a dispus confiscarea activelor deținute de 40 de persoane considerate ca având legături cu problema regiunii Crimeea și cu separatiștii din estul Ucrainei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2462 secunde