Jazz și blues într-o seară de vară, la Costinești. Harry Tavitian, invitat de onoare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jazz și blues într-o seară de vară, la Costinești. Harry Tavitian, invitat de onoare!

Divertisment 14 Iulie 2019 / 18:10 1745 accesări

Pe 16 august 2019, te așteaptă o seară de jazz și blues la Teatrul de Vară din Costinești.

Costineşti - primitoarea staţiune a tineretului, situată la malul Mării Negre, este stațiunea care, cu ani în urmă, atrăgea melomanii cu faimoasele festivaluri numite „Galele jazzului”, și care va găzdui în seara/noaptea de 16 august o reîntâlnire cu câţiva dintre artiştii preferaţi pe scena Teatrului de vară, sub genericul „JAZZ & BLUES NIGHT REMEMBER COSTINEȘTI”.

Este vorba despre nu mai puţin de patru recitaluri consecutive care vor înfăţişa privilegiaţilor spectatori un evantai de imagini sonore de o mare diversitate, pline de feeling şi culoare, cu timbruri şi ritmuri vii, captivante.

Un minunat proiect de aducere aminte a Costineștiului de odinioară este organizat de White Horse și Primăria Costinești. Protagoniștii serii sunt: Nightlosers, Harry Tavitian Trio, Adrian Naidin Band și Snaco Dixie Band.

Harry Tavitian este, din 2011, cetățean de onoare al Constanței. Un artist participant la festivalurile legendare de #jazz de la #Costinesti încă de la prima ediție (1981), Harry Tavitian va urca pe scena Jazz Blues Night Remember Costinești în formula nouă de trio, împreună cu Zoltan Hollandus (contrabas) și Cserey Csaba (tobe, percuție). Pianistul Harry Tavitian este una dintre personalităţile care au marcat evoluţia jazz-ului românesc şi nu numai. Considerat de International Herald Tribune «cel mai interesant jazzman român contemporan», Tavitian a jucat un rol activ în apariţia şcolilor naţionale de jazz din Estul Europei, a sprijinit formarea unor tineri muzicieni, plasticieni și scriitori talentați, majoritatea grupați în Asociația Arte/Litere ASALT, unde s-a cristalizat noua generație de scriitori și artiști ai Constanței. Din ianuarie 1990 și până în prezent este realizator al emisiunilor "Jazz Context" și "Nația și Civilizația Armenilor" de la Radio Constanța.

Jazzul de avangardă şi bluesul arhaic alternează în creaţia sa, traversată de la începutul carierei sale de un puternic filon etnic.

Evenimentul extraordinar de la Costinești va fi prezentat de criticul de jazz Florian Lungu și jurnalistul Andrei Partoș.

Sunteți așteptați, vineri, 16 august, la Teatrul de Vară din Costinești. Iabilet.ro și vino la Jazz&Blues Night Remember Costinești. Info: 0766 057 078.12