Jazzman-ul Corneliu Stroe pleacă în turneu național

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jazzman-ul Corneliu Stroe pleacă în turneu național

Monden 14 Septembrie 2015 / 00:00 1082 accesări

Apreciatul percuționist constănțean Corneliu Stroe le pregătește fanilor de jazz o frumoasă surpriză de toamnă. Acesta va porni, în octombrie, într-un turneu național alături de saxofonistul francez Etienne Brunet, ocazie cu care se va reîntâlni și cu publicul de la malul mării.

„În luna octombrie voi susține o serie de concerte în Constanța și în țară, împreună cu saxofonistul Etienne Brunet, unul dintre cei mai importanți exponenți ai jazz-ului francez, cu care am colaborat și în anii '90, într-o serie de concerte și festivaluri din România și Franța, precum și la albumul apărut la Paris „Postcomunism Atmosphere”“, a scris Corneliu Stroe pe pagina sa de Facebook. Cluj, Oradea și Constanța sunt orașele în care vor cânta live cei doi artiști de jazz, așteptând confirmări și pentru alte două orașe din țară. Corneliu Stroe și Etienne Brunet vor susține concert la Constanța pe 9 octombrie, de la ora 20.00, la clubul Amethyst.

Octombrie este și luna în care artistul constănțean împlinește o frumoasă vârstă, dar și cea în care începe stagiunea de blues și jazz la Amethyst Music Club. Localul constănțean va găzdui noi concerte organizate de Corneliu Stroe, multe dintre acestea urmând să fie cu participarea sa live.

BIOGRAFIE Corneliu Stroe s-a născut pe 22 octombrie 1949, la București, și este un baterist și percuționist emblematic al jazz-ului din România, precum și un important promotor al acestui gen în țară. În 1986 a fost membru fondator - împreună cu Weinberger, Tavitian și Rotaru - al primei formații de blues din România, „The Transilvanian Blues Community”. Stroe a colaborat cu Ovidiu Lipan „Țăndărică”, Mike Godoroja, Vasile Șeicaru, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Stelu Enache, Gheorghe Zamfir, Jonny Răducanu, Alexandru Andrieș, A.G. Weinberger și, nu în ultimul rând, cu fiica lui, Roxana Stroe, singura chitaristă de blues din România.12
Pagina a fost generata in 0.2235 secunde