Jill Biden, mesaj sumbru despre refugiaţii ucraineni: "Din păcate, e doar începutul"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jill Biden, mesaj sumbru despre refugiaţii ucraineni: "Din păcate, e doar începutul"

Social 07 Mai 2022 / 19:08 834 accesări

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a lăudat sâmbătă guvernul român și organizațiile non-profit pentru ajutorul umanitar pe care îl oferă ucrainenilor care fug de războiul Rusiei împotriva țării lor, scrieAP. Ea a spus că spectacolul de solidaritate este „uimitor”, dar s-a arătat pesimistă în privinţa nevoii de susţinere a ucrainenilor: "Acesta e doar începutul”.

Jill Biden și-a susținut evaluarea sumbră la încheierea unui briefing de aproape o oră la Ambasada SUA la București pe tema efortului masiv de ajutorare.

Primei domane i s-a spus că România a „primit” aproape 900.000 de refugiați din Ucraina de când Rusia a început invauia pe 24 februarie, dar cei mai mulți s-au mutat în alte țări. Femeile și copiii reprezintă cea mai mare parte a refugiaților.

"Este uimitor. Este solidaritate aici în România, la care lucrați cu toții împreună. Cred că acesta este, cu adevărat, din păcate, doar începutul. Doar începutul", a adăugat prima doamnă care a apreciat generozitatea românilor.

„Poporul român este uimitor. Să-i primească pe toți acești refugiați în casele lor și să le ofere hrană, îmbrăcăminte și adăpost și să le ofere inimile lor. Cred că lumea întreagă știe acest lucru”, a adăugat ea.

Aproximativ 7.000 de ucraineni trec granița și ajung zilnic în România, a declarat Pablo Zapata, reprezentantul României pentru Agenția ONU pentru Refugiați.

Prima Doamnă a Statelor Unite,a fost întâmpinată sâmbătă, în a doua zi a vizitei la Bucureşti, de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, Carmen Iohannis. Jill Biden şi Carmen Iohannis s-au dus o şcoală din Capitală pentru a discuta cu copii ucraineni şi români.

Vineri seară, Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2523 secunde