Jirinovski propune eliberarea deţinuţilor pentru a lupta în Ucraina şi Transnistria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jirinovski propune eliberarea deţinuţilor pentru a lupta în Ucraina şi Transnistria

Externe 19 August 2014 / 00:00 384 accesări

Liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski propune înfiinţarea unor ”batalioane disciplinare”, formate din deţinuţi, care, în schimbul graţierii, să lupte în Ucraina şi în regiunea separatistă moldoveană Transnistria. ”Milioane de voluntari ar putea să lupte în Ucraina. Trebuie să-i eliberăm pe deţinuţi din închisori. Să creăm batalioane disciplinare. Să le zicem să nu facă niciun pas înapoi. Să ocupe Lugansk, Doneţk, să ajungă la Odesa şi în Transnistria. Ei vor lupta zi şi noapte doar ca să nu se întoarcă în închisorile noastre”, a declarat Jirinovski într-un discurs susținut săptămâna trecută în Crimeea, în cadrul unui congres la care au fost prezenți președintele rus, Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev şi deputaţi ruși.

Preşedinte al Partidului Liberal-Democrat şi vicepreşedinte al Dumei, Camera Inferioară a Parlamentului de la Moscova, Vladimir Jirinovski a provocat polemică, săptămâna trecută, după ce a afirmat, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24, că Polonia şi statele baltice riscă să fie şterse de pe faţa pământului, în contextul escaladării conflictului din Ucraina, soarta Europei de Est fiind în mâinile lui Vladimir Putin. ”Toate chestiunile legate de război şi pace, în general, şi în special cele referitoare la Ucraina vor fi rezolvate de o singură persoană, liderul Federaţiei Ruse. Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic”, a afirmat preşedintele Partidului Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului.

În ceea ce priveşte apelul liderilor din Europa Centrală şi de Est privind consolidarea prezenţei NATO în regiune, Vladimir Jirinovski a avertizat că statele est-europene riscă să fie distruse complet. ”Desigur, nimic nu ameninţă America, deoarece este departe, dar ţările est-europene riscă să fie distruse complet. Este vina lor, deoarece noi nu putem accepta ca avioane şi rachete să fie lansate de pe teritoriile lor împotriva Rusiei. Trebuie să le distrugem cu 30 de minute înainte de lansare”, a precizat Jirinovski.12
Pagina a fost generata in 0.1412 secunde