Joe Biden și Vladimir Putin, se întâlnesc astăzi la Geneva

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Joe Biden și Vladimir Putin, se întâlnesc astăzi la Geneva

Externe 16 Iunie 2021 / 09:29 609 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Joe Biden și Vladimir Putin vor avea miercuri, la Geneva, prima întâlnire față în față de la instalarea liderului democrat la Casa Albă.

Întrevederea cu președintele rus este ultimul eveniment de pe agenda turneului european realizat de președinte american Joe Biden în ultima săptămână și în urma căruia au fost adoptate niște poziții mult mai clare din partea Occidentului față de abuzurile regimurilor autoritare din Rusia și China.

Pe masa discuțiilor se vor afla subiecte complicate, precum evitarea unei confruntări directe între cele două țări, cazul Navalnîi și respectarea drepturilor omului, situația din Belarus, războiul din Ucraina și atacurile hackerilor ruși, însă nimeni nu se așteaptă la un rezultat major în urma discuțiilor, având în vedere că diferențele dintre Casa Albă și Kremlin par să fie în prezent ireconciliabile în ceea ce privește o gamă extrem de largă de probleme.

În ciuda faptului că nu sunt așteptate mari victorii diplomatice după întrevederea dintre președintele rus și cel american, experțiianticipează căMoscova și Washingtonul vor stabili măcar „liniile roșii” ale relației bilaterale, care să blocheze orice posibilă escaladare a conflictului diplomatic ruso-american.

În ciuda criticilor sale la adresa lui Vladimir Putin, președintele Joe Biden este cel care a cerut organizarea întâlnirii cu liderul de la Kremlin.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2882 secunde