Jucării contrafăcute, în valoare de peste 1,5 milioane lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jucării contrafăcute, în valoare de peste 1,5 milioane lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

Eveniment 21 Iunie 2024 / 09:02 556 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța peste 14.700 mașinuțe de jucărie, în valoare de aproximativ 1.550.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

La sfârșitul săptămânii trecute, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unor containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul celor două containere se aflau 14.776 bucăți mașinuțe de jucărie, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 1.551.480 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.Ştiri recomandate

12