Judecătoria Medgidia a respins solicitarea de eliberare condiționată a lui Mihai Necolaiciuc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Judecătoria Medgidia a respins solicitarea de eliberare condiționată a lui Mihai Necolaiciuc

Justiție 11 Aprilie 2017 / 22:42 863 accesări

Judecătoria Medgidia a respins, marţi, solicitarea de eliberare condiționată a fostului director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, stabilind că o nouă cerere poate fi depusă peste patru luni. Decizia instanței nu este definitivă, transmite MEDIAFAX. Magistrații de la Judecătoria Medgidia au respins, marți, propunerea de liberare condiționată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, în ceea ce îl priveşte pe Mihai Necolaiciuc. Instanța a stabilit termen de reînnoire a cererii după patru luni de la rămânerea definitivă a acestei hotărâri. Decizia magistraților nu este definitivă, având drept de contestație în trei zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat.

În noiembrie 2016, fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsa fiind redusă de la zece ani, cât decisese iniţial Judecătoria Sectorului 1.

Sentinţa a fost dată în dosarul în care Mihai Necolaiciuc, mai mulţi foşti şefi din CFR SA şi administratori de firme au fost acuzaţi pentru fraudarea companiei. În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi alte persoane au fost trimise în judecată pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro. Mihai Necolaiciuc fusese eliberat din închisoare în iulie 2015 după ce a fost condamnat într-un al patrulea dosar, cel care a ajuns cel mai târziu la instanţă.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat în 2014 pe Mihai Necolaiciuc la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziţionarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundaţiile din 2000.12
Pagina a fost generata in 0.2342 secunde