Judecătorii au amânat pronunțarea în dosarul lui Mircea Băsescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Judecătorii au amânat pronunțarea în dosarul lui Mircea Băsescu
Eveniment 15 Iunie 2016 / 12:46 980 accesări 0 comentarii

Judecătorii Curții de Apel Constanța au amânat miercuri pronunțarea în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, este judecat pentru trafic de influență. Urmează ca instanța să ia o decizie definitivă joi. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut, la ultimul termen, pedeapsa maximă de șapte ani de detenție.

Amintim că, în luna ianuarie, Tribunalul Constanța l-a condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care acesta a fost judecat pentru trafic de influență. Instanța a decis ca Marian Căpățână, intermediarul mitei plătite de clanul Bercea pentru eliberarea acestuia din pușcărie, să stea trei ani după gratii. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni și a obține o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Prin decizia luată de Tribunalul Constanța s-a dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la cei doi inculpați. În plus, instanța a menținut măsura sechestrului instituit pe bunurile lor. Aceștia trebuie să mai achite câte 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Tribunalul Constanța a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, de restituire a sumei de 600.000 de euro. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanța.Pagina a fost generata in 0.1399 secunde