Judecătorii vor să existe Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Judecătorii vor să existe Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie
Justiție 30 Noiembrie 2019 / 09:09 1856 accesări 1 comentariu

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi judecătorii de la cele mai mari curţi de apel din ţară au votat pentru menţinerea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, în urma consultării iniţiate de ministrul Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a solicitat judecătorilor ÎCCJ să se pronunţe referitor la pensionarea anticipată, la compunerea completurilor de apel la instanţele inferioare, la durata INM şi la funcţionarea Secţiei Speciale.

În acest context au fost consultaţi toţi judecătorii ÎCCJ prin intermediul preşedinţilor de secţie. Aceştia au comunicat adresa MJ către judecători şi au avut loc şi discuţii individuale.

În urma centralizării rezultatelor primite de la judecători, opiniile exprimate au fost de menţinere a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie și de menținere a dispoziţiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor. Răspunsul a fost transmis către Ministrul Justiţiei.

Anterior, adunările generale ale judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Oradea, Curtea de Apel Alba, Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Ploieşti şi alte instanţe au votat împotriva desfiinţării SIIJ. Împotriva desfiinţării SIIJ s-au exprimat şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, Parchetul Curţii de Apel Braşov, Parchetul Curţii de Apel Oradea, Parchetul Curţii de Apel Cluj, Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1255 secunde