Judecătorul care cheamă copii în instanță, cercetat de Inspecția Judiciară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Judecătorul care cheamă copii în instanță, cercetat de Inspecția Judiciară

Eveniment 29 Septembrie 2016 / 11:20 3133 accesări
Judecătorul Bogdan Alexandru Arhip

Judecătorul Bogdan Alexandru Arhip

Bogdan Alexandru Arhip, controversatul judecător care a chemat cu mandat copiii bătuți de educatoarele de la „Grădinița Groazei“, a ajuns să fie cercetat de Inspecția Judiciară. „La data de 12.07.2016, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass-media a mai multor articole referitoare la modul de instrumentare a dosarului cunoscut opiniei publice sub numele „Grădinița Groazei“, aflat pe rolul Judecătoriei Constanța. După finalizarea verificărilor prealabile, inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare“, se arată într-o informare a Inspecției Judiciare.

Reamintim că avocații copiilor maltratați de la grădinița „Micul Regat" au formulat o cerere de strămutare și două cereri de recuzare a judecătorului Bogdan Alexandru Arhip. Le-au făcut degeaba, pentru că toate au fost respinse de magistrații Curții de Apel Constanța. Astfel, Arhip va putea să cheme în continuare la instanță, cu mandat, copiii chinuiți de educatoarele bătăușe de la „Micul Regat".

„Vrem ca acest dosar să nu mai fie judecat de Bogdan Alexandru Arhip pentru că s-au făcut multe demersuri împotriva lui. Mă refer la cercetarea sa disciplinară, iar acest lucru l-a afectat și acum se simte asta în sala de judecată. Are o atitudine tot mai dușmănoasă față de noi", a declarat, la ultimul termen, Ștefan Dumitru, avocatul unuia dintre copiii bătuți de educatoare.

Vinerea trecută, pe data de 23 septembrie, la Judecătoria Constanța a avut loc un nou termen în cauza „Micul Regat". Magistratul constănțean Bogdan Alexandru Arhip a emis mandate de aducere pe numele a cinci copii. A vrut să-i audieze cu orice preț, chiar dacă imaginile înregistrate de camerele de supraveghere arată foarte clar faptul că cei mici au fost într-adevăr bătuți. Jandarmii s-au deplasat dimineața la locuințele unde stau copiii, dar fără folos. Unul dintre minori nu a putut fi adus la instanță pentru că era bolnav, alt copil era plecat din localitate, iar în celelalte trei cazuri micuții au fost reprezentați de avocați la instanță. Părinții au fost amendați cu 500 de lei pentru că au refuzat să-și lase copiii la judecată. În cele din urmă, judecătorul Arhip a stabilit un nou termen pentru data de 14 octombrie. Dacă părinții nu vor aduce copii la instanță atunci, vor primi o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Citește și:

Recuzarea, respinsă! Copiii de la „Grădinița Groazei“ pot fi târâți în instanță12
Pagina a fost generata in 0.3164 secunde