Județul Constanța are două formații în Divizia A de rugby

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sâmbătă este programată prima etapă din eșalonul al treilea al rugbyului românesc

Județul Constanța are două formații în Divizia A de rugby

Sport 16 Septembrie 2016 / 20:00 866 accesări
Juniorii de la Tomitanii Constanța vor evolua de sâmbătă și în Divizia A de seniori

Juniorii de la Tomitanii Constanța vor evolua de sâmbătă și în Divizia A de seniori

Așa cum am mai anunțat, echipa de rugby Tomitanii Constanța, care a cucerit medaliile de bronz în ediția 2015-2016 a Campionatului Național U-20, s-a înscris și în Divizia A de seniori, competiție în care va evolua în paralel cu CN de juniori 2016-2017. „Federația Română de Rugby a fost încântată de proiectul nostru și este alături de noi, ne va sprijini pe cât posibil. A făcut-o deja când ne-a promis că va armoniza calendarele celor două competiții, astfel încât să jucăm un singur meci oficial pe săptămână. Cât despre problema cu grămezile, FRR ne-a impus ca toți jucătorii de linia întâi să fi împlinit deja 19 ani”, declarat antrenorul Tomitanilor, Cristian Cojocaru, într-o conferință de presă organizată în luna august.

Divizia A este eșalonul al treilea al rugbyului românesc la nivel de seniori, iar în ediția 2016-2017 s-au înscris în acest campionat cinci formații. Acestea vor juca tur-retur mai întâi (turul în această toamnă, returul în primăvara lui 2017), iar primele patru clasate se vor califica în play-off. În semifinale se întâlnesc locul 1 cu locul 4 și locul 2 cu locul 3, pe terenul primelor echipe, în timp ocupanta locului 5 va fi încheiat deja competiția. Vor urma finalele, programate în jurul datei de 25 mai 2017, pe teren neutru.

Pe lângă Tomitanii Constanța, în Divizia A s-a înscris și CSRTM Callatis Mangalia, formație care a participat și anul trecut în acest campionat, dar s-a retras din competiție cu mult înainte de final... Pe lângă echipele constănțene vor mai participa RC Grivița București, Sportul Studențesc București și CSM Sibiu.

În prima etapă a noului campionat, programată sâmbătă, se joacă un singur meci, pentru că partida Sportul Studențesc - CSM Sibiu a fost amânată pentru data de 15 octombrie. Callatis Mangalia stă în această etapă, astfel că singurul meci din program este RC Grivița - Tomitanii, care va avea loc sâmbătă, de la ora 13.00, pe terenul Parcul Copilului 2. Grivița este deținătoarea titlului în Divizia A, după ce în finala disputată în sezonul trecut, la Sibiu, a învins-o pe CS Mănăștur cu 22-6. Bucureștenii, din motive financiare, au refuzat să promoveze în Divizia Națională de seniori (DNS), eșalonul al doilea din rugbyul românesc, acolo unde va evolua din toamnă învinsa ei din finala campionatului ligii a treia, CS Mănăștur...

Citește și:

CS Năvodari încă mai speră să devină campioană națională la rugby în 7

CS Năvodari a relansat lupta pentru titlu în CN de rugby în 7

CS Năvodari joacă la Bârlad, în CN de rugby în 7

Locul 2 pentru CS Năvodari în etapa a treia din CN de rugby în 7

CS Năvodari e gazdă și la etapa a treia din CN de rugby în 712