„Județul Constanța este bogat, cu multe oportunități, dar puțin atractiv“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Candidatul PNL la Senat Mihnea-Claudiu Drumea

„Județul Constanța este bogat, cu multe oportunități, dar puțin atractiv“

Politică 02 Noiembrie 2016 / 07:10 2887 accesări

Profesorul Mihnea-Claudiu Drumea candidează de pe locul cinci în lista PNL pentru Senat

Profesorul Mihnea-Claudiu Drumea candidează de pe locul cinci în lista PNL pentru Senat

Mihnea-Claudiu Drumea este decanul Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din cadrul Universității „Spiru Haret“

Mihnea-Claudiu Drumea este decanul Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din cadrul Universității „Spiru Haret“

Cotidianul „Telegraf” continuă campania de prezentare a candidaților liberali din Constanța la alegerile parlamentare, care vor avea loc în 11 decembrie. În această ediție, prezentăm un interviu cu profesorul Mihnea-Claudiu Drumea, care candidează de pe locul cinci în lista PNL pentru Senat. Liberalul și-a început activitatea profesională în 1995, în cadrul Universității „Spiru Haret“, iar în prezent este decanul Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din cadrul aceleiași universități. În 2007, Drumea a devenit doctor în drept al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Reporter (Rep.): De ce candidați?

Mihnea-Claudiu Drumea (M.C.D.): Candidez deoarece cred sincer că pot genera o schimbare în beneficiul constănțenilor. Am decis să dau curs invitației Partidului Național Liberal pentru că mă identific cu principiile liberale și fiindcă îmi doresc ca noi, constănțenii, să ocupăm locul pe care îl merităm în România.

Rep.: Cum v-aţi caracteriza în câteva cuvinte? Care consideraţi că ar fi într-un cuvânt atuul dvs?

M.C.D.: Autodescrierea nu este niciodată simplă. Încercând să fiu cât mai obiectiv posibil, consider că în cei 17 ani de activitate în învățământul superior am dat dovadă de responsabilitate, consecvență și punctualitate. Atuul meu îl reprezintă buna capacitate de a comunica cu oamenii. Din păcate, mare parte a politicienilor nu știu să asculte și vin o dată la patru ani cu aceleași promisiuni. Cred că este important să ascultăm ce spun cetățenii, să venim cu soluții la problemele lor și să-i reprezentăm cu demnitate în Parlamentul României.

Rep.: În ce măsură credeți că experiența dvs. profesională vă va ajuta în activitatea parlamentară?

M.C.D.: Am lucrat cu foarte mulți oameni din diverse medii, cu varii concepții și opinii, și am găsit întotdeauna o modalitate de comunicare și de soluționare a problemelor. În foarte multe cazuri, partidele parlamentare sunt angajate într-un dialog al surzilor, cel puțin ciudat, în opinia mea, deoarece cetățenii - teoretic, principalii beneficiari - sunt cei care au de pierdut, în final. Cred că lucrurile se vor schimba mai ales aici, pe plan local, având în vedere că echipa PNL Constanța este una, cu mici excepții, formată din oameni care nu au mai fost parlamentari, care înțeleg importanța dialogului.

Rep.: Care este prima problemă pe care doriți să o rezolvați pentru județul Constanța din postura de senator?

M.C.D.: Județul Constanța este unul bogat, cu multe oportunități, dar, din păcate, puțin atractiv. O mare parte din vină aparține, fie că le convine sau nu, celor care au condus destinele acestui județ. Odată cu alegerile locale lucrurile au început să se schimbe. Drumul bun poate fi continuat la alegerile parlamentare. O parte din colegii mei candidați sunt oameni de afaceri care au creat multe locuri de muncă și cunosc foarte bine mecanismele necesare care să facă județul nostru atractiv pentru investitori.

Rep.: Actualul Parlament are o imagine nu tocmai bună. Ce ar trebui să facă noul Legislativ pentru a scăpa de această „moștenire“?

M.C.D.: Avem nevoie de oameni serioși și muncitori în Parlamentul României. Cu foarte mult efort și consistență, lucrurile se pot schimba. PNL a înțeles mesajul transmis de către cetățeni privind reformarea clasei politice.

Rep.: De ce ar trebui să voteze locuitorii judeţului candidații PNL Constanţa?

M.C.D. Schimbarea și responsabilizarea sistemului politic nu se pot realiza decât prin respectarea criteriilor de integritate și meritocratice și printr-o reînnoire a clasei politice. PNL Constanța este singura formațiune politică ce a înțeles pe deplin aceste lucruri.

Rep.: Ce doriți să le transmiteți constănțenilor?

M.C.D.: Să vină în număr cât mai mare la vot pe 11 decembrie. O schimbare reală a clasei politice se poate produce numai prin implicarea fiecărui cetățean.

Citește și:

„Ne trebuie un cadru legislativ mai clar pentru profesia de navigator“

„O mare durere pentru constănțeni este lipsa unui spital regional“

„Prioritățile mele sunt legate de protecţia mediului în Constanţa“

„Cetățenii vor reînnoirea clasei politice. Voi contribui la această schimbare“

„Dacă nu vă place actuala clasă politică, schimbați-o!“

Cine sunt oamenii noi cu care PNL Constanța se prezintă în alegeri12
Pagina a fost generata in 0.2269 secunde