Juniorii constănțeni au cucerit nouă medalii la CN de lupte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Juniorii constănțeni au cucerit nouă medalii la CN de lupte

Sport 12 Aprilie 2016 / 17:22 685 accesări
Medaliații de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța, alături de antrenorii Ioan Giuglea și Valentin Dobrin

Medaliații de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța, alături de antrenorii Ioan Giuglea și Valentin Dobrin

La sfârșitul săptămânii trecute, la Tg. Mureș a avut loc faza finală a Campionatelor Naționale individuale de lupte rezervate juniorilor, competiție de la care sportivii legitimați la cluburi din județul Constanța s-au întors cu un total de nouă medalii.

Cele mai multe clasări pe podium le-au înregistrat luptătorii de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța (antrenori Ioan Giuglea și Valentin Dobrin), care au obținut trei medalii la stilul libere: aur prin Sebastian Raicea (categoria 120 kg), argint prin Cristina Pintilie (51 kg) și bronz prin Elena Sandu (44 kg). A patra medalie, de bronz, i-a revenit lui Cristian Stoicescu, la stilul greco-romane, categoria 84 kg. Tot la LGR, Florin Gheorghe a ocupat locul 5 la 74 kg. „Este un bilanț foarte bun, care putea să fie de cinci medalii dacă arbitrii ar fi luat în considerare patru puncte pe care le reușise Vlăduț Popa într-un meci foarte echilibrat, dar pe care l-ar fi câștigat fără probleme. În cele din urmă a fost declarat învins și a terminat pe locul 7. Raicea și Pintilie și-au confirmat valoarea, dar și Florin Gheorghe s-a luptat foarte bine și a fost convocat la lotul național. Acum a avut un culoar foarte dificil, pentru că altfel lua și el medalie, mai ales că a luptat la o categorie mai mare, pentru că nu am vrut să-l slăbesc la Târgu Mureș”, a declarat antrenorul Ioan Giuglea, care este și director executiv al Asociației Județene de Lupte Constanța. Juniorii Gheorghe (66 kg) și Raicea (120 kg) și cadetul Popa (76 kg) vor participa la Turneul Internațional al României, competiție pentru cadeți și juniori.

Un campion național are și CS Farul Constanța (antrenori Grigore Gheorghe și Vasile Dușu), pe Florin Tița, categoria 50 kg, lupte greco-romane. La același stil, Răzvan Arnăut (55 kg) și Nicolae Boantă (74 kg) au cucerit medalii de bronz, în timp ce George Boantă (66 kg) s-a clasat pe locul 5.

Alte două medalii au fost obținute de cluburile din sudul litoralului, la lupte libere. Aurora 23 August (antrenori Gheorghe Ciupercă și Aurelian Marin) are un campion național, pe Marius Marin (84 kg), iar CSȘ Mangalia (antrenori Marian Oancea și Cornel Trucmel) îl are pe George Pîrvu (50 kg), medaliat cu bronz.

Citește și:

Participare numeroasă la Memorialul „Ioan Bărbătei”

Memorialul „Ioan Bărbătei” la lupte libere12
Pagina a fost generata in 0.2143 secunde