Katinka Hosszu este vedeta Campionatelor Internaționale de înot ale României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Katinka Hosszu este vedeta Campionatelor Internaționale de înot ale României

Sport 25 Mai 2016 / 16:27 1003 accesări
Katinka Hosszu participă la Campionatele Internaționale de înot ale României pentru al doilea an consecutiv

Katinka Hosszu participă la Campionatele Internaționale de înot ale României pentru al doilea an consecutiv

În perioada 25-29 mai 2016, la București, în bazinul „Tolea Grințescu” din Complexul Sportiv Dinamo, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) organizează ediția a II-a a Campionatelor Internaționale de înot ale României. La competiție și-au anunțat participarea sportivi din 10 țări: Algeria, Tunisia, Bulgaria, Franța, Moldova, Qatar, Ungaria, Serbia, Haiti și România. Indiscutabil, vedeta ediției 2016 se anunță a fi celebra maghiară Katinka Hosszu, care dorește să-și apere titlul de cea mai bună înotătoare a competiției, obținut anul trecut. „Iron Lady” (Doamna de fier), cum este supranumită sportiva născută la Pecs, a concurat săptămâna trecută la Campionatele Europene de la Londra, cucerind titlul continental la 200 m spate, 200 m mixt (cu record al competiției), 400 m mixt (record al competiției) și 4x200 m liber. Hosszu a fost desemnată cea mai valoroasă sportivă din lume de către forul natației mondiale (FINA) în 2014 și 2015.

Alte nume sonore ale înotului care vor participa la Campionatele Internaționale sunt Nina Ranghelova (Bulgaria), Ahmed Mathlouthi (Tunisia), marea noastră speranță Robert Glință, înotător deja consacrat în elita mondială de seniori din 2016, sau Norbert Trandafir, ultimii doi fiind singurii români calificați până acum pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

FRNPM va alinia la start loturile naționale de seniori și juniori ale țării noastre, însă aproape toate cluburile din țară și-au trimis reprezentanți la București. De reținut este faptul că această competiție reprezintă ultima șansă pentru ștafeta masculină de 4x100 metri liber masculin de a îndeplini baremul de calificare la JO 2016. Au mai rămas patru locuri disponibile, iar acestea vor fi oferite țărilor încă necalificate care vor înregistra cei mai buni timpi până pe 31 mai. Alcătuită din Marius Radu, Robert Glință, Alin Coste, Norbert Trandafir și Daniel Macovei (au concurat patru dintre acești cinci sportivi), ștafeta României a ocupat locul 6 la CE de la Londra, stabilind și un nou record național.

Cluburile din Constanța participă la competiție cu 14 sportivi. Cei mai mulți sunt de la Palatul Copiilor (antrenor Octavian Tileagă): Răzvan Constantin, Adrian Stoicescu, Cristian Tranulea, Mihai Popescu (toți născuți în 2000), Simina Stroe și Andreea Vlaicu (ambele 2001). Tot antrenorul Octavian Tileagă însoțește la concurs și două sportive de la CS Farul Constanța: Alexandra Radu (1998) și Mara Constantin (2001). Farul mai participă și cu seniorul Atila Abibula (1995, antrenor Veronica Macovei). Atena Sport Club Constanța îi aliniază la start pe Sebastian Tulea, Alexandru Banu Alexandru Olteanu și Răzvan Leu (toți născuţi în anul 2001), sportivi pregătiți de Laura Sachelarie, iar de la clubul Bogdan Ciubotariu Constanța concurează la București un singur înotător, Constantin Stoica (2000, antrenor Alina Jipa). Se vor alcătui două clasamente finale: unul open și unul doar pentru juniori. Finalele sunt televizate în direct pe Digisport.

Citește și:

Doi înotători români vor concura la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Robert Glință, un demn urmaș al lui Răzvan Florea

Înotătorii constănțeni au cucerit 13 medalii la Bacău12
Pagina a fost generata in 0.2344 secunde