Kim Jong Nam, fratele liderului Coreei de Nord, asasinat în 2017, era informator CIA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
The Wall Street Journal: Kim Jong Nam, fratele liderului Coreei de Nord, asasinat în 2017, era informator CIA
Externe 11 Iunie 2019 / 13:50 397 accesări 0 comentarii

Kim Jong Nam, fratele vitreg al actualului lider de la Phenian, care a fost asasinat în februarie 2017 în Malaysia, era informator al Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA, potrivit publicaţiei The Wall Street Journal. Potrivit WSJ, care citează o "persoană cunoscătoare a chestiunii", Kim Jong Nam s-a întâlnit în mai multe rânduri cu agenţi CIA.

"Mai mulţi foşti oficiali americani au declarat că fratele vitreg, care locuia în afara Coreei de Nord de mulţi ani şi nu avea o bază de putere cunoscută la Phenian, este puţin probabil să fi putut furniza detalii despre mecanismele interne secrete ale ţării", se afirmă în materialul publicat luni de WSJ. Totodată, foştii oficiali din SUA au mai afirmat că, în mod aproape cert, Kim Jong Nam avea contacte şi cu servicii secrete din alte ţări, în mod particular din China, mai relatează publicaţia americană.

Oficiali sud-coreeni şi americani au afirmat că autorităţile nord-coreene au ordonat asasinarea lui Kim Jong Nam, aparent în urma criticilor aduse regimului de la Phenian. Coreea de Nord însă a respins acuzaţiile. Potrivit sursei citate de WSJ, Kim Jong Nam s-a deplasat în februarie 2017 în Malaysia pentru a se întâlni cu un oficial CIA, însă este posibil ca acesta să nu fi fost singurul scop al vizitei. Kim Jong Nam a fost ucis la aeroportul din Kuala Lumpur, Malaysia, cu ajutorul agentului neurotoxic VX.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1523 secunde