Kim Jong Un pregăteşte, în Mongolia, al doilea summit cu Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kim Jong Un pregăteşte, în Mongolia, al doilea summit cu Trump

Externe 18 Octombrie 2018 / 15:45 343 accesări

Kim Jong Un a primit o invitaţie de a vizita Mongolia, a confirmat Ulan Bator, în timp ce un al doilea summit Kim-Trump este în pregătire, dar la o dată şi într-un loc care nu au fost încă stabilite, relatează joi France Presse. Confirmând o informaţie a agenţiei de presă nord-coreene KCNA, preşedinţia mongolă a declarat că i-a trimis pe 10 octombrie numărului unu nord-coreean o invitaţie de a vizita Mongolia la o dată care-i convine pentru a se întâlni cu preşedintele Khaltmaa Battulga. Mongolia este una dintre puţinele ţări din lume care menţine relaţii normale cu Phenianul.

De la venirea sa la putere la sfârşitul anului 2011, tânărul lider nord-coreean nu şi-a părăsit ţara decât de trei ori, în acest an pentru a se duce în China şi o dată la Singapore în iunie pentru summitul istoric cu preşedintele SUA Donald Trump. El s-a întâlnit de asemenea cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in în zona demilitarizată ce separă cele două ţări.

Mongolia, care are de asemenea relaţii bune cu Statele Unite, s-a oferit să găzduiască primul summit Trump-Kim, înainte ca alegerea să fie în cele din urmă la Singapore, unde cei doi lideri au convenit asupra principiului vag al denuclearizării "peninsulei coreene".

Donald Trump a anunţat săptămâna trecută că trei sau patru locuri au fost selectate pentru un al doilea summit cu Kim, precizând că probabil nu va fi Singapore. Nu a fost anunţată nicio dată.

În octombrie 2013, preşedinte mongol de la acea vreme, Tsakhia Elbegdorj, a vizitat Coreea de Nord dar nu a fost primit de Kim Jong Un.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1586 secunde