Kim Jong-un a cerut o consolidare a arsenalului nuclear

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kim Jong-un a cerut o consolidare a arsenalului nuclear

Externe 06 Septembrie 2016 / 17:21 258 accesări

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a cerut o consolidare a arsenalului nuclear al ţării sale, calificând drept “perfecte” ultimele tiruri de rachete balistice, care fac obiectul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU. Coreea de Nord a lansat, luni, trei rachete de pe coasta sa de est. ”Kim Jong-un a supravegheat exerciţiile efectuate de unităţi de artilerie însărcinate să lovească bazele forţelor agresorului american imperialist în teatrul de operaţiuni din Pacific, în situaţii de urgenţă”, a anunţat, marţi, agenţia oficială de la Phenian KCNA.

În ultimele luni, Nordul a revendicat o serie de progrese tehnice către ceea ce pare să fie obiectivul ultim al programului său nuclear, şi anume crearea unui rachete balistice intercontinentale (ICBM), capabilă să poarte un focos nuclear până pe continentul american. Între ele, Phenianul a citat miniaturizarea cu succes a unei încărcături nucleare, punerea la punct a unui focos nuclear ce poate suporta reintrarea în atmosferă după un zbor balistic şi construirea unui motor de rachetă cu combustibil solid. Nordul a anunţat totodată că a testat cu succes un motor de ICBM care i-ar asigura capacitatea de a efectua o lovitură militară nucleară asupra continentului american.

Specialiştii străini au primit aceste anunţuri cu cel mai mare scepticism, dar au fost de acord cu privire la faptul că aceste programe înregistrează progrese importante. Consiliul de Securitate al ONU, care interzice Coreei de Nord orice program nuclear, dar şi balistic, a reacţionat faţă de ultimul test nuclear adoptând sancţiunile cele mai dure impuse vreodată Phenianului.12
Pagina a fost generata in 0.3743 secunde