Kim Jong-un a ordonat lansarea mai multor teste nucleare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kim Jong-un a ordonat lansarea mai multor teste nucleare

11 Martie 2016 / 14:34 280 accesări

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a urmărit un test de lansare a unei rachete balistice şi a cerut ţării să îşi îmbunătăţească capacitatea de atac nuclear, efectuând mai multe teste, a informat, vineri, agenţia de stat KCNA, citată de Reuters online.

În anunţ nu a fost precizat când a avut loc testul, însă este posibil să fi fost vorba despre lansarea de către Coreea de Nord a două rachete cu rază scurtă de acţiune, care au zburat pe o lungime de 500 de kilometri şi au căzut în Marea Japoniei.

"Tovarăşul drag Kim Jong-un a spus că lucrul trebuie intensificat pentru a îmbunătăţi capacitatea de atac nuclear şi a trasat drept sarcini de luptă continuarea testelor nucleare cu rolul de a evalua puterea noilor focoase nucleare şi a testelor ce au rolul de a îmbunătăţi capacitatea de atac nuclear", a informat KCNA.

Coreea de Nord a lansat, joi dimineaţă, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, ca reacţie la exerciţiile militare efectuate de Statele Unite şi Coreea de Sud în zonă, şi a anunţat încheierea proiectelor comerciale cu statul sud-coreean. Coreea de Nord a avertizat duminică despre "un atac nuclear preventiv" ca reacţie la exerciţiile desfăşurate.

Kim Jong-un a fost citat miercuri de presa de stat, spunând că inginerii nord-coreeni au reuşit să miniaturizeze focoase nucleare, care pot fi instalate de acum înainte în rachete balistice.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a decis săptămâna trecută impunerea de noi sancţiuni dure asupra Coreei de Nord, după recentele teste nucleare şi balistice. Un proiect de rezoluţie prezentat de Statele Unite a fost adoptat în unanimitate, fiind susţinut inclusiv de China, singurul aliat al Coreei de Nord.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2191 secunde