Kim Jong-un ar fi ordonat otrăvirea mătuşii sale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kim Jong-un ar fi ordonat otrăvirea mătuşii sale

Externe 13 Mai 2015 / 00:00 306 accesări

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a ordonat otrăvirea mătuşii sale, susţine un transfug nord-coreean care a servit credincios regimul timp de decenii, relatează CNN. ”Anul trecut, pe 5 sau 6 mai”, povesteşte Park, care nu este numele său real, ”Kim Jong-un a ordonat ca mătuşa lui, Kim Kyong-hui, să fie ucisă. Doar echipa sa de gărzi de corp, Unitatea 974, a ştiut acest lucru - acum, oficialii de rang înalt ştiu şi ei că a fost otrăvită”. Park a declarat că Kim Jong-un a vrut să o reducă la tăcere după ce aceasta s-a plâns luni la rând pentru că soţul ei şi presupusul număr 2 în conducerea ţării, Jang Song Thaek, a fost ucis în decembrie 2013.

Soarta lui Kim Kyong-hui a fost subiectul unor intense speculaţii de la dispariţia ei de pe scena publică, în septembrie 2013, cu câteva luni înainte de moartea soţului ei. Diverse informaţii au sugerat că ea a suferit un atac cerebral fatal, un infarct, că s-a sinucis sau se află în stare vegetativă după o intervenţie chirurgicală pentru o tumoră pe creier. În februarie, agenţia de informaţii sud-coreeană informa Parlamentul că este posibil ca aceasta să fie în viaţă. Serviciile de informaţii sud-coreene au afirmat, de asemenea, că, de la preluarea puterii, Kim şi-a executat inamicii, ucigând cel puţin 15 oficiali de rang înalt. Jang şi soţia lui aveau ca misiune să îl ghideze pe tânărul lider în primii ani de conducere a ţării după moartea fostului lider, Kim Jong-il. Dar Park susţine că liderul şi unchiul lui aveau viziuni diferite cu privire la bani. Potrivit lui Park, Jang a fost arestat, judecat şi executat în mai puţin de o săptămână. ”Jang nu a fost executat public, ci într-o cameră secretă subterană”, a declarat Park. El susţine însă că 30 dintre consilierii lui şi ai soţiei sale au fost ucişi în public, unii de plutonul de execuţie.

Kim Jong-un l-a numit public pe unchiul său un ”gunoi”, afirmând că lucrează împotriva Guvernului său şi încearcă să răstoarne regimul. Park susţine că a colaborat strâns cu Jang Song-thaek şi că aceste acuzaţii nu sunt adevărate. Park îl descrie pe Kim Jong-un drept un dictator brutal, ale cărui acţiuni i-au şocat pe cei din interiorul şi exteriorul Coreei de Nord. Multe din afirmaţiile lui Park nu pot fi confirmate din surse independente, afirmă CNN, întrucât Coreea de Nord este una dintre cele mai închise şi mai represive ţări din lume.12
Pagina a fost generata in 0.1478 secunde