Kim Jong-Un l-a invitat la Phenian pe omologul său sud-coreean Moon Jae-In

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kim Jong-Un l-a invitat la Phenian pe omologul său sud-coreean Moon Jae-In

Externe 10 Februarie 2018 / 12:38 468 accesări

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un l-a invitat la Phenian pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-In "în cel mai scurt timp posibil", pentru un summit inter-coreean, potrivit administraţiei prezidenţiale de la Seul.

Invitaţia a fost înmânată de către sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, care s-a întâlnit sâmbătă cu şeful de stat sud-coreean, cu ocazia participării Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de la iarnă de la PyeongChang, Coreea de Sud.

"În timp ce transmitea o scrisoare din partea lui Kim Jong-Un, care s-a declarat dispus să îmbunătăţească relaţiile dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, emisarul special Kim Yo-Jong a prezentat oral invitaţia preşedintelui Kim Jong-Un pentru o vizită a lui Moon Jae-In în Coreea de Nord, la un moment convenabil pentru acesta, spunând că este dispus să-l întâlnească pe preşedintele Moon Jae-In în cel mai scurt timp posibil", potrivit unui comunicat a preşedinţiei sud-coreene.

La auzul invitaţiei, liderul de la Seul a replicat:"Să facem acest lucru posibil prin crearea condiţiilor necesare în viitor. Este absolut necesar ca Statele Unite şi Coreea de Nord să se angajeze în discuţii la o dată apropiată".

Sora liderului de la Phenian a promovat intens ideea reunificării Peninsulei Coreene în cadrul discuţiilor cu Moon Jae-In.

"Dacă vă veţi întâlni cu preşedintele Kim Jong-Un şi veţi schimba opinii cu privire la mai multe aspecte, relaţia Nord-Sud se poate îmbunătăţi rapid, iar ziua de ieri va părea un trecut îndepărtat. Sper că preşedintele (Moon Jae-In) îşi va pune o amprentă asupra istoriei care va fi amintită mult timp de către generaţiile viitoare, jucând un rol marcant în deschiderea unei noi ere a unificării", a mai transmis Kim Yo-Jong, potrivit administraţiei prezidenţiale de la Seul.

Dacă summitul inter-coreean va avea loc, va fi doar cel de-al treilea eveniment de acest tip, după cele din 2000 şi 2007, organizate tot la Phenian.

Kim Yo-Jong este singurul membru al regimului nord-coreean care a vizitat Coreea de Sud de la sfârşitul războiului din perioada iunie 1950 - iulie 1953, care s-a încheiat cu semnarea unui armistiţiu.12
Pagina a fost generata in 0.2598 secunde