Kim Jong-un, mulțumit de acordul intercoreean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kim Jong-un, mulțumit de acordul intercoreean

29 August 2015 / 00:00 795 accesări

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a catalogat drept o ocazie istorică acordul de săptămâna aceasta între cele două Corei, care deschide drumul dezamorsării tensiunilor militare şi îmbunătăţirii relaţiilor, dar a subliniat că puterea forţelor sale armate l-a făcut posibil, relatează Reuters. Cele două ţări surori şi inamice au convenit marţi să pună capăt unui impas militar, în urma unui schimb de focuri de artilerie care a intensificat tensiunile de la linia de demarcaţie, una dintre cele mai militarizate zone din lume, cunoscută, ironic, sub numele de zona demilitarizată (DMZ). Cele două părţi au convenit să deschidă un nou canal de comunicare, pentru a discuta despre o serie de probleme, cu scopul de a-şi îmbunătăţi relaţiile, alimentând unele speranţe cu privire la un efort în vederea reluării negocierilor întrerupte din 2010.

Liderul nord-coreean a făcut această declaraţie la o reuniune a Comisiei Militare Centrale a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord. Acelaşi puternic organism, condus de Kim Jong-un, a ameninţat săptămâna trecută cu o acţiune militară dacă Seulul nu opreşte propaganda prin difuzoare de-a lungul DMZ. Ministerul sud-coreean al Unificării a anunţat vineri că Crucea Roşie sud-coreeană a propus să organizeze negocieri la nivel de grupuri de lucru, în satul Panmunjom, pe 7 septembrie, pe tema reunificării familiilor despărţite.

Acordul de marţi include un pact în vederea organizării reunificării unor familii despărţite în timpul Războiului Coreei (1950-1953). Mulţi dintre membrii acestor familii îmbătrânesc şi speră să-şi revadă rudele de care au fost despărţiţi, pentru o ultimă dată.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2255 secunde