Kirsten Dunst și Donald Sutherland, membri în juriul de la Cannes

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kirsten Dunst și Donald Sutherland, membri în juriul de la Cannes

Monden 26 Aprilie 2016 / 18:52 739 accesări

Actrița americană Kirsten Dunst și actorul canadian Donald Sutherland vor face parte din juriul celei de-a 69-a ediții a Festivalului de la Cannes, contribuind la alegerea câștigătorilor din acest an. Juriul va fi prezidat de regizorul, scenaristul şi producătorul australian George Miller. Ceilalți membri care se vor așeza la masa juraților sunt Mads Mikkelsen, actorul danez recunoscut pentru interpretarea personajului Hannibal în serialul de televiziune cu același nume, cântăreața și actrița franceză Vanessa Paradis, regizorul Arnaud Desplechin și producătorul de filme Laszlo Nemes, al cărui film ”Son of Saul / Fiul lui Saul” i-a adus în palmares premiul Oscar pentru cel mai bun film străin și Grand Prize la festivalul Cannes, în 2015. Artiștii vor avea datoria de a vota pentru a selecta câștigătorii premiilor de top din cadrul festivalului, incluzând prestigiosul Palme d'Or, care va fi anunțat la sfârșitul festivalului, în data de 22 mai. A 69-a ediție a festivalului de la Cannes se va desfășura în perioada 11 - 22 mai, iar juriul va fi prezidat de regizorul, scenaristul şi producătorul australian George Miller. Cel mai recent film al lui George Miller, ”Mad Max: Drumul furiei / Mad Max: Fury Road”, a fost prezentat la ediţia din 2015 a Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei.

Actriţa americană Kirsten Dunst, născută pe 30 aprilie 1982, s-a făcut remarcată în filmul ”Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor” (1994), în care a jucat alături de Brad Pitt şi Tom Cruise, obţinând o nominalizare la Globurile de Aur şi premiul pentru cel mai bun debut la MTV Movie Awards. În 1995, a fost inclusă în lista celor mai frumoşi 50 de oameni, realizată de revista ”People”. Actriţa a fost apreciată pentru interpretarea din ”Sinuciderea fecioarelor” (1999), semnat de Sofia Coppola, regizoare cu care a mai colaborat şi la ”Marie-Antoinette” (2006), peliculă în care Dunst a avut rolul titular. De asemenea, a fost distribuită în filmul lui Michel Gondry ”Strălucirea eternă a minţii neprihănite”, în 2004, jucând alături de Jim Carrey şi Kate Winslet, şi a devenit celebră graţie filmelor din seria ”Omul-Păianjen”.

Donald Sutherland, în vârstă de 80 de ani, este cunoscut de publicul larg datorită interpretării personajului negativ din franciza ”Hunger Games / Jocurile Foamei”, unde i-a dat viață președintelui Snow. Printre altele, actorul are în palmares două Globuri de Aur și un premiu Primetime Emmy.12
Pagina a fost generata in 0.1747 secunde