Klaus Iohannis critică întârzierea aplicării măsurilor antiepidemice în București

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Klaus Iohannis critică întârzierea aplicării măsurilor antiepidemice în București

Administrație 19 Octombrie 2020 / 18:59 301 accesări

Președintele Klaus Iohannis a criticat direct modul în care autoritățile din București au reacționat după depășirea pragului de trei la mia de locuitori:


Principalele declarații ale Președintelui Klaus Iohannis:

Din nefericire, așa cum se întâmplă peste tot în Europa și noi ne confruntăm cu o creștere accentuată a numărului de cazuri. Capitala a depășit indicele alarmant de 3 la mie. Alte județe, sau localități, sunt de asemenea foarte aproape de acest scenariu roșu. Odată depășit acest prag e evidentă necesitatea instituirii de noi măsuri restrictive. Măsurile specifice sunt stabilite de Guvern, în metodologie, dar autoritățile locale au responsabilitatea de a le implementa.

E de neînțeles că deși am văzut o creștere a cazurilor, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, ca populația să fie pregătită. Atitudinea prefectului și modul în care a reacționat sunt inacceptabile, nu trebuie să rămână fără urmări! (…) Lucrurile nu pot continua așa. Oamenii au dreptul să fie preveniți, informați, să fie luați în serios, să primească informații în timp util. Nu cred că familiile din București care au copii la școală au fost foarte încântate să afle că de marți școala e online și trebuie să caute soluții. Faptul că autoritățile locale au primit sarcina de a impune măsuri aduce cu sine și obligația de a informa populația.

Pentru a stopa pandemia e nevoie de un efort național. Cetățenii sunt partenerii autorităților, iar autoritățile au obligația de a-i trata și de a-i respecta. Informarea din timp, predictibilitate, atunci când sunt necesare restricții care le afectează viața.

Presiunea pe spitale și pe secțiile ATI a crescut la cote uriașe. Trebuie să acționăm acum, decisiv, pentru a reduce din povara de pe umerii sistemului medical.

Nu s-a impus obligativitatea purtării măștii în spații deschise mai devreme fiindcă asta a fost recomandarea și decizia experților din domeniu.

A fost foarte ușor de prevăzut că Bucureștiul va intra în scenariul trei. În detaliu trebuie așteptat calculul, dar a fost evident că numărul de infectări va crește, iar autoritățile au obligația când se prevede o astfel e evoluție, să explice, dragi oameni vedeți că e posibil să intrăm în scenariul trei și ce se va întâmpla. Nimic sofisticat, ci comunicări de bun simț fiindcă nu toată lumea stă natural cu ochii în televizor să vadă care e rata zilnică.Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.2079 secunde