Klaus Iohannis îl RECUNOAȘTE pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Klaus Iohannis îl RECUNOAȘTE pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei
Politică 08 Februarie 2019 / 11:40 275 accesări 4 comentarii
Juan Guaido, Președintele autoproclamat al Venezuelei

Juan Guaido, Președintele autoproclamat al Venezuelei

Președintele României, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, în conformitate cu prevederile constituționale, a decis recunoașterea domnului Juan Guaidó în calitatea de Președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Decizia Președintelui României a fost luată în urma analizării atente a situației, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic și juridic, și în contextul în care majoritatea statelor membre UE și o serie de aliați și parteneri importanți ai țării noastre din spațiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea Președintelui interimar Juan Guaidó.

Administrația Prezidențială menționează că a solicitat încă de luni, 4 februarie a.c., imediat după reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre UE (tip Gymnich) de la București, transmiterea, în regim de urgență, către Administrația Prezidențială a unor elemente de evaluare cu privire la acest subiect și a unei propuneri clare de poziționare a României, inclusiv din perspectivă politico-diplomatică și juridică, cu privire la posibilitatea recunoașterii lui Juan Guaidó drept Președinte interimar al Venezuelei, respectiv a legitimității acțiunilor sale și ale Adunării Naționale.

În cursul dimineții de vineri, 8 februarie a.c., la Administrația Prezidențială a fost primit Memorandumul MAE cu tema „Poziția României cu privire la situația din Venezuela”, avizat de către Prim-ministrul României. Acest document, care prevedea, printre altele, propunerea de recunoaștere a Președintelui Adunării Naționale, Juan Guaidó, drept Președinte interimar al Venezuelei, a fost aprobat imediat de către Președintele României.

Loading...

4 comentarii

David 11:02:07 / 09 Februarie 2019
Recunoașterea..

Da pe Olguța , când aveți de gând ?

Raspopitu 11:51:28 / 09 Februarie 2019
Recunoașterea unui autopropus?

Gresala politica . Neamestecul in treburile interne nu o mai recunoaștem ? Suntem niste patachine ,păpuși jucand . Zamolxe nu ar fi fost invins de Merkel ...

WC suspendat 11:30:12 / 10 Februarie 2019
DEMIS

O sa spună Dl WC că ....Fac o treabă foarte bună pentru.... România...Deci îmi prelungesc mandatul de președinte ..... Până se va satura nevasta mea de..... Plimbării in Minijup ppp

Traficant de copii 09:57:48 / 11 Februarie 2019
Hot,penal cu 6 case

Asa trebuie si johanes gonit de la cotroceni. Cu ajutorul americanilor.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1555 secunde