Klaus Iohannis: În timpul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Klaus Iohannis: În timpul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia

Administrație 19 Decembrie 2020 / 09:23 1265 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri la vizita pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino, că totul este bine organizat, la modul practic, nu teoretic, în vederea începerii vaccinării. Şeful statului a adăugat că deşi speră ca populaţia să se mobilizeze şi să se vaccineze pentru ca până în vară să putem scăpa de pandemie.

Şeful statului a spus că vaccinarea este voluntară, însă speră ca populaţia să se mobilizeze şi să se vaccineze pentru a putea scăpa de pandemie până în vară.
„Dozele de vaccin nu vin toate deodată, vin în tranşe. Prima dată vine prima tranşă simbolică de 10.000 de doze. Apoi din ianuarie vor veni alte tranşe mai mari, noi credem că 100.000 de doze pe săptămână. Noi credem că în martie, aprilie, mai e faza când va fi vaccinată populaţia generală. Vaccinarea e voluntară, nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, pentru că e singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, toate sunt sigure şi autorizate la cele mai înalte standarde. Dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare vom putea probabil până în vară să scăpăm de pandemie. Până atunci trebuie să avem grijă şi să respectăm restricţiile”, a completat Iohannis.
Preşedintele a atras atenţia că restricţiile rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou, iar ele sunt obligatorii, nu facultative, iar cei care nu le respectă vor fi amendaţi de dispozitivele suplimentare ale MAI. Iohannis a îndemnat oamenii ca în timpul sărbătorilor să stea acasă cu familia.
Multă lume e interesată ce va fi de Crăciun şi de Anul Nou. Restricţiile rămân în vigoare şi de Crăciun şi de Anul Nou, însă aceste restricţii nu sunt facultative, sunt obligatorii. E important ca fiecare român să respecte aceste restricţii pentru a nu ajunge copilul sau părintele lui în spital Există dispozitive suplimentare organizate de MAI pentru cei care nu înţeleg vorba bună, vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile nu sunt aşa doar ca să fie, ci respectarea lor e obligatorie. Cred că majoritatea românilor înţeleg aceste restricţii, rostul măştii, a distanţării. Toate sunt pentru a ne proteja de această boală. Aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem mii de persoane zilnic care s-au infectat, însă numărul nu mai este în creştere de la o zi la alta, cum a fost în noiembrie. Se poate observa o mică creştere, însă nu e momentul de relaxare. Până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia.12
Pagina a fost generata in 0.1526 secunde