Kovesi, aşteptată să se prezinte la Secţia pentru anchetarea magistraților

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Astăzi Kovesi, aşteptată să se prezinte la Secţia pentru anchetarea magistraților
Justiție 15 Februarie 2019 / 08:42 1438 accesări 0 comentarii

Laura Codruţa Kovesi este aşteptată să se prezinte, vineri, la Secţia pentru anchetarea magistraţilor pentru a fi audiată în dosarul deschis în urma sesizării lui Sebastian Ghiţă. Kovesi a precizat că e suspect, iar acuzaţiile din dosar sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Fosta şefă a DNA este aşteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Laura Codruţa Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzaţiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

„S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă",a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

Adina Florea, procurorul de caz: “Ancheta în care este vizată Laura Kovesi este tratată ca orice altă speţă”

Adina Florea, procurorul de caz, a declarat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată ca orice altă speţă, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta şefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea şi aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018.

„Este vorba de o activitate de urmărire penală înderulare, s-a asigurat cadrul procesual legal şi se va asigura cadrul procesual legal oricărei persoane cercetate. Toate persoanele cercetate au dreptul să-şi studieze dosarul, să propună probe să administreze probe şi să participe la audieri. Prin urmare, nu antamăm activităţile şi nu antamăm niciun fel de subiect care să nu aibă o bază legală”, a declarat Adina Florea, la sediul CSM.

Totodată, întrebată ce riscă Laura Codruţa Kovesi dacă nu se va prezenta la audierea de vineri, Florea a subliniat: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate”.

Sebastian Ghiţă a transmis Secţiei de anchetă a magistraţilor poza cu Kovesi la el acasă

Surse judiciare au declarat că omul de afaceri Sebastian Ghiţă a remis Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie fotografia pe care spunea că o are cu fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit sursei citate, infracţiunea de mărturie mincinoasă de care este acuzat fostul procuror-şef DNA se referă la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi potrivit cărora nu ar fi avut decât relaţii instituţionale cu afaceristul Sebastian Ghiţă.

Fostul parlamentar a fost audiat prin videoconferinţă în dosarul deschis ca urmare a plângerii pe care acesta i-a făcut-o Laurei Codruţa Kovesi. Sebastian Ghiţă o acuză pe fosta şefă DNA că i-ar fi cerut bani pentru a-l aduce în ţară, din Indonezia, pe Nicolae Popa. Ghiță a declarat, într-o intervenție în direct la Antena 3, că pe lângă factura cu care a achitat zborul avionului privat cu care Popa a fost adus în țară fără a fi extrădat, a pus la dispoziția instanței mailuri, fotografii și filmulețe care dovedesc relația apropiată dintre el și Koveși și, totodată a indicat și 10 martori ocular care pot confirma acest lucru. Între cei 10 se află fostul premier Victor Ponta, cel care a numit-o pe Kovesi în funcție, și care este așteptat astăzi la aceeași instanță ca și Kovesi pentru a da declarații în dosar ăn calitate de martor.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1829 secunde