Kovesi despre cazul Corlățean: „Nu cunosc motivul întârzierii din Parlament“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kovesi despre cazul Corlățean: „Nu cunosc motivul întârzierii din Parlament“

Justiție 10 Iunie 2016 / 08:45 453 accesări

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat joi seară că nu cunoaște motivele întârzierii din Parlament în cazul avizului de începere a urmăririi penale a lui Titus Corlățean în dosarul 'Vot Diaspora 2014', menționând că poate se așteaptă ca CCR să se pronunțe cu privire la abuzul în serviciu.

"E un dosar cu suspiciune de abuz în serviciu. (...) Așteptăm să vedem dacă vom primi aviz pentru a putea începe efectiv ancheta în acest dosar. Deocamdată, noi am prezentat indiciile pe care le avem", a afirmat Kovesi, la Digi 24.

Întrebată cu privire la motivele întârzierii privind acest aviz de începere a urmăririi penale, șefa DNA a spus că nu le cunoaște.

"Nu cunosc motivele întârzierii, poate așteaptă și ei decizia CCR, nu știu. Mi-e greu să comentez pentru că nu am participat la discuțiile de acolo, nu ni s-a comunicat care este motivul întârzierii. (...) Sunt situații în care solicitările noastre au fost puse în discuție mai repede, sunt situații în care a durat o lună sau mai mult, dar în acest caz eu nu vă pot spune de ce s-a fixat un termen așa lung", a adăugat Kovesi.

Comisia juridică a Senatului se va pronunța marțea viitoare asupra cererii justiției în privința social-democratului Titus Corlățean.12
Pagina a fost generata in 0.2316 secunde