Kovesi, pe mâna CSM pentru înregistrările în care cere „să ajungem la premier“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Riscă excluderea din magistratură Kovesi, pe mâna CSM pentru înregistrările în care cere „să ajungem la premier“
Justiție 12 Ianuarie 2018 / 13:46 1841 accesări 5 comentarii

Inspecţia Judiciară a decis să sesizeze CSM în cazul înregistrării în care șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dă ordine procurorilor din subordine. Este vorba despre celebra înregistrare în care Kovesi spunea: ”să decapăm până ajungem la domnul premier”. De asemenea, Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat acţiune disciplinară și faţă de Marius Constantin Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru săvârşirea unor abateri. Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea celor doi magistraţi.

Potrivit unui comunicat de presă al IJ, în cazul lui Kovesi, una dintre abaterile disciplinare se referă la ”manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, constând în aceea că, în cadrul unei şedinţe de lucru, a avut manifestări de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor procurori, precum şi prestigiului justiţiei, împrejurări identificate în înregistrările audio apărute în spaţiul media la data de 18 iunie 2017.

De asemenea, Kovesi a folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat, de natură a genera în rândul opiniei publice un sentiment de indignare şi a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor supremaţiei Constituţiei şi a legilor, precum şi a imparţialităţii procurorilor, precizează sursa citată.

În ceea ce îl priveşte pe Marius Constantin Iacob, IJ arată că acţiunea faţă de acesta a vizat "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”, constând în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţia de incompatibilitate prevăzută de art. 64 Cod procedură penală.

Procurorul Jean Uncheșelu este cel al cărui nume apare în înregistrările în care șefa DNA ar da ordine de ”decapare” instituțională și ar cere să se ajungă la ”domnul premier”.

Kovesi, ordine către procurori: Să ajungem la domnul premier/ OUG 13: Mi-aş fi dorit să ieşim cu un dosar cu ministru - ÎNREGISTRĂRI

ÎNREGISTRARE KOVESI: SĂ AJUNGEM LA DOMNUL PREMIER

În înregistrare, șefa DNA vorbește cu procurorul Jean Uncheșelu.

"Uncheşelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheşelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii - n.r.), ştiţi ce-mi doresc: să "decapaţi" instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. (...) Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice, unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o... (...) DNA-ul aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem.

Înseamnă că sunt alte cauze şi am vrut să stăm un pic de vorbă să vedem. M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare. Sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijorează, că la asta cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă", ar spune Codruţa Kovesi, potrivit înregistrării.

loading...

5 comentarii

nicu duru 13:51:46 / 12 Ianuarie 2018
Slugile latra..

DNA este foarte puternic si este sustinut de marea majoritate a romanilor... Laura Kovesi este sustinuta si din afara de marile democratii... Stim ca aceasta institutie este incomade pentru stapani vosti dar asta e.... Latrati ca doar pentru asta sunteti platiti...

Camelian Propinatiu 14:58:04 / 12 Ianuarie 2018
Justitia

Alta treaba n-au! Fara Kovesi, imaginea justitiei ar păli ca a monarhiei fara Regele Mihai.

Lucica 15:42:16 / 12 Ianuarie 2018
CAUTAM COLABORATORI SERIOSI.

Cautam colaboratori seriosi si perseverenti.Accepta provocarea si alatura-te si tu echipei. Nu ai nimic de pierdut.Risc 0. INDUSTRIA MONDIALA A DIVERTISMENTULUI, ofera un Job puternic .Cel putin 2 milioane de persoane,se pot bucura de aceasta fantastica oportunitate mondiala.Ce mai stai.? Rezerva-ti locul din timp.Afacere legala,morala,usoara,nobila,divertenta si bine platita.Mergem in forta.Se lucreaza 2 ore pe zi.Info la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: lucicamiron12@gmail.com

DNA... Căutăm colaboratori 12:01:05 / 13 Ianuarie 2018
.... Serioși !!!!

După ce "pacturile " și "colaborările " cu SRI au fost INTERZISE ...In urma dezvaluiilor lui Ghiță care au dus la demisia prietenului meu scump și drag Koldea (psihopatul ) ...Noi DNA căutăm"colaboratori "..

Ultimele achitări .. 12:15:46 / 13 Ianuarie 2018
... DNA a luat-o n freză !

DOSARE"răsunătoare " cu prejudicii d de miliarde de euro ale procurorilor de "elia " ai DNA au dovedit incapacitatea și amatorismul acestora !.. Să-l "scapi " pe Blaga...pe Oltean ... Pe Orban...pe Pricopie Ginerele dictatorlui basescu și mulți alții infractori PDL-PNL CIUMA GALBENĂ... NUMAI demisia ar mai fi salvat onoarea (dacă ea există) a PLAGIATOAREA 4 % !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1902 secunde