Kovesi, selectată prima pentru şefia Parchetului European. Reacția lui Toader

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Kovesi, selectată prima pentru şefia Parchetului European. Reacția lui Toader
Justiție 05 Februarie 2019 / 07:53 617 accesări 4 comentarii

Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European, potrivit informării transmise către preşedintele PE, Antonio Tajani, şi lui Tudorel Toader, în calitatea sa de ministru al Justiţiei din ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE

"În conformitate cu Articolul 14(2) al Regulamentului Consiliului UE 2017/1939 privind implementarea planului de intensificare a cooperării în cazul Biroului Parchetului Public European, grupul de selecţie a lucrat intens în ultimele săptămâni. Grupul de selecţie transmite Parlamentului European şi Consiliului UE lista scurtă, în conformitate cu Articolul 14(3) al Regulamentului (UE) 2017/1939 şi al regulilor VI(1) şi VII(1) ale grupului de selecţie, cu următoarea ordine a preferinţelor:
1. Laura Codruţa Kovesi (România)

2. Jean-Francois Bohnert (Franţa)
3. Andres Ritter (Germania).

Calificările şi experienţa acestor candidaţi au fost catalogate a fi cele mai înalte pentru postul de procuror-şef european, ţinând cont de criteriile stabilite în Articolul 14(2) al Regulamentului Consiliului (UE) 2017/1939 şi în anunţul pentru acest post publicat pe 18 decembrie 2018, ţinând cont de caracterul special al funcţiei pentru care au aplicat candidaţii", se arată pe documentul făcut public luni de Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook.

Fostul consilier prezidenţial a şi comentat: "Îmi recunosc ignoranţa, nu ştiu exact cu ce se va ocupa, în general, Procurorul European, dar dacă ia funcţia Kovesi, sigur se va ocupa de PSD...".

Grupul de selecţie a luat decizia în cursul sesiunii din 1 februarie 2019, pe baza unui vot, conform Regulii IV a Regulamentului grupului de selecţie.

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE şi a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO îşi va începe activitatea în urma unei decizii a Comisiei, odată ce acesta va fi înfiinţat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului 2020.

Ministerul Justiţiei urmează să desemneze trei candidaţi, în numele României, pentru a fi numiţi de către Consiliul UE în funcţia de procuror european. Selecţia la nivelul MJ nu a fost încă demarată.

Ministrul Tudorel Toader: “Îi voi informa pe miniştrii de Justiţie din UE despre abuzurile comise de fosta şefă a DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat la selectarea pe primul loc a Codruţei Kovesi pentru poziţia de procuror-şef european, el spunând că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre abuzurile comise de fosta şefă a DNA.

"Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de Justiţie", a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Loading...

4 comentarii

Tudorel 13:44:26 / 05 Februarie 2019
Și.... LULUTA.

CUM LULUTA , plagiatoarea 4 la sută .....Nu se POATE !!!!.. Sânt sigur că ce-i care o susțin pe Kucuveaua mov la ce-a mai înaltă funcție în justiția Europei știu de ce ÎNCĂLCĂRII ALE DREPTURILOR OMULUI ale CONSTITUȚIEI a făcut dna LULUTA , reîncarnare a Anei Pauker .. Locul e el la Târgușor ...Sau cum a zis maestrul Cristoiu ce-i care au susținut o vor so salveze prin imunitatea funcției de PUȘCĂRIE in România.!!!!!

Portocală și kucuveaua 22:26:36 / 05 Februarie 2019
...... justiția bashita.

CUM sa ajungi in postura de..... Când TU LULUTA plagiatoarea 4 la sută ai discreditat noțiunea de justiție în România pentru încă 10 ani de acum înainte...Oare ce-i care vor și numească nu au auzit de așa zisele unității de ELITĂ a DNA din Ploiesti... Brașov... Constanta... Oradea..În care se fabricau dosare la comanda Țarinei ?..Nu au auzit că în România Țarina a semănat PROTOCOALE SECRETE INTERZISE prin lege DINTRE SRI și DNA ?...Nu au auzit că toate SENTINȚELE DATE ÎNTRE ani 2016 2019 său anulat de CCR ...Și URMEAZĂ sa se rejudece .!!!!!..Ce JUSTIȚIE a fost în România ?.. S-au a fost un experiment !!!!?... UNIC IN JUSTIȚIA MONDIALĂ sentinele datele anulate !!!!!!!!!..

Radu 07:12:51 / 06 Februarie 2019
Sesizari

In bunul nostru obicei copilaresc,de nivelul claselor 1-4,sesizam forurile europene. Fiecare partid reactioneaza cand este "parat" dar cand are ocazia "pareste" si el. Numai oamenii simpli si foarte simpli cred ca Europa stie ce se intampla in Romania doar din aceste informari. Chiar daca ele sunt adevarate sau nu,Europa le stie. Nu mai este nevoie ca acum in urma cu 100 ani,totul se afla aproape instantaneu. Mai bine acest ministru Toader sa reclame ca nu avem autostrazi,ca nu s-a construit nici un spital regional,ca avem o singur Sala Polivalenta la Cluj,ca in sanatate se moare si de la o banala gripa,ca prin gospodariile satesti bantuie fel si fel de gripe porcine,aviare sau de bovine. Dar in primul rand sa justifice de ce are un salariu lunar imens(din ziare am aflat ca este de cca 57.000 lei) intr-o tara cu enorme probleme bugetare

DA 13:14:22 / 09 Februarie 2019
UNCVP / DNACVP

Dacă nu a fost bună pentru jupuit românii, acum este bună pentru jupuit europenii din Europa, păpușarii o tot așează și nu-i găsesc locul potrivit, poate în viitor îi vor găsi, un loc bun de jupuit, tooooocmai în Statele Unite ale Americii, acolo este locul ei, "zeiței Nefertiti", nu în Europa / nu, în România, pentru că în România, nu-i corupție este jecmaneală / jupuială pe față și fără nici un pic de milă față de poporul român și asta de la cele mai mici funcții și pâââână acolo sus de tot, în funcțiile cele mai înalte ale statului român, ei, au salariile cele mai mari, adică uriașe și pensiile speciale, plus pensiile de pe urma nemuncii și ce să mai spunem despre imensele averi acumulate de pe urma "muncii" la stat, se face atââââta caz pe seama falsului doctor italian și altora asemenea lui, defapt mai toți din vârful piramidei sociale și politice din România, sunt și se aseamănă cu falsul doctor italian, așa că, să ne dăm seama în ce hal a ajuns societatea românească, în cei 30 de ani de așa zisa revoluție de la 1989 și până în prezent ! Mai doctor este doctorul italian, pentru că nici o pacientă / un pacient, nu a murit, pe când din mâna "doctorilor" de politicieni români, de la 1989 și până în prezent, românii, au murit pe capete, din care cauză, populația României, s-a înjumătățit și câââââți, au să mai moară, așa că mai bine, urcați-l / așezați-l pe scaunul de președinte al României, că momentan, avem un președinte neamț, pe Johannis kw, poate cu doctorul italian, România are să o ducă mai bine, nu ar mai muri atât de mulți români și poate că românii, au să o ducă mai bine !? Acum, vedeți, cum vă orientați și la care rămâneți în fruntea țării, cu : neamțul de Johannis kw ori cu doctorul italian !?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2772 secunde