Kovesi, vizată în 18 dosare penale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Kovesi, vizată în 18 dosare penale
Justiție 12 Februarie 2019 / 12:32 426 accesări 2 comentarii

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție Laura Codruța Kovesi este vizată în 18 dosare aflate în instrumentarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție. Faptele cercetate sunt de abuz în serviciu, cercetare abuzivă și represiune nedreaptă, având legatură cu modul în care au fost instrumentate o serie de dosare în perioada în care Kovesi s-a aflat la conducerea DNA.

Astfel, printre dosarele în care este implicată Laura Kovesi se numară cel privind presiunile pe care aceasta le-ar fi făcut asupra procuroarei Mihaela Focica de la Inspecția Judiciară în timpul controlului efectuat de această instituție la Parchetul Anticorupție. De asemenea, un alt dosar privește modul în care a fost adus în țară ex-directorul Gelsor, Nicolae Popa. Alt dosar în care este vizată Laura Kovesi se referă la modul în care au fost instrumentate cauzele privind-o pe fosta șefă DIICOT Alina Bica sau pe fosta șefă a Biroului Relații Internaționale din PICCJ, Angela Nicolae. Totodată, pe lista dosarelor de la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție în care au fost făcute plângeri împotriva lui Kovesi se numară și cel în care fostul deputat Vlad Cosma a acuzat că a primit amenințări că va fi arestat dacă nu va colabora cu procurorii DNA pentru fabricarea unor dosare.

Datele despre dosarele în care vizată este Laura Kovesi au fost furnizate de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție la solicitarea Coaliției Românilor din SUA, care a cerut să se precizeze “câte dosare există în lucru pe rolul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție privind fapte presupus a fi săvârșite de numita Laura Codruța Kovesi în calitate de procuror” și “care este încadrarea juridică a acelor fapte și câte dosare sunt în lucru pentru fiecare presupusă infracțiune în parte”.

Răspunsul Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție:

“Urmare solicitării dumneavoastră din 06.02.2019, având ca obiect cererea formulatăîn temeiul dispozițiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, transmisăSecției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, văfacem cunoscut următoarele:

Referitor la persoana care face obiectul interesului dumneavoastă, respectiv doamna Laura Codruța Kovesi, în calitate de procuror, la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justitțe din cadrul Parchetului de pe lângăÎnalta Curte de Casație și Justiție, sunt înregistrate un număr de 18 dosare.

Vezi listaAICI.

(sursa: monitoruljustitiei.ro)

Loading...

2 comentarii

"Vlad" 00:27:49 / 14 Februarie 2019
Fanatik ÎMPUȚIȚ SPURCAT PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Ba săi împușcăm pe toți , pe toți mă că numai așa WC JOHANIS poate avea guvernul MEU ... Boule ești inebunit după Justiția bashita... Ai sa ai ocazia în viața ăsta să vezi cu ochii tăi de bou cum vor fi dovediți ADEVĂRAȚII PENALII MAFIOȚI care sânt in rândurile PDL PNL CIUMA NEAGRĂ.... Credeați vreo dată că Ceaușescu va fi judecat ?...Că Koldea își va da Demisia ? .Că UDREA prostituata lui Traian va ajunge la PUȘCĂRIE.?... Acum .. LULUTA se întreabă cum de e citată la poliție taman când trebuia să plece la Bruxelles......Vai vai..... Însă a spus adevărul .... CORUPȚIA VA PUTEA FI ÎNVINSĂ !!!!...BA da chiar în ziua când LULUTA plagiatoarea 4 la sută trebuia să plece la Bruxelles. ... BASIȘTII ÎMPUȚIȚI... Luluta e PENALA ?

Gigi 17:46:48 / 14 Februarie 2019
Slugă PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

România începe să se însănătoșească, CIUMA NEAGRĂ a PDL PNL a pus stăpânire pe toate instituțiile statului , până la cel mai înalt nivel... Când cucuveaua va fi băgată în cușcă și vom avea un președinte al României nou din rândul alianței PSD și ALDE abia atunci vom spune că ne-am vindecat de CIUMA NEAGRĂ a PDL PNL și WC JOHANIS.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.262 secunde