Kovesi, votată procuror-şef în Consiliul UE. Urmează votul din Parlamentul UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Kovesi, votată procuror-şef în Consiliul UE. Urmează votul din Parlamentul UE
Externe 19 Septembrie 2019 / 13:05 1843 accesări 2 comentarii

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

Surse europene au declarat că votul urmează să se comunice Parlamentului European, după care va mai avea loc o întâlnire a Consiliului miniştrilor care vor lua act de decizia din COREPER, unde s-a votat pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european. „Parlamentul European, prin procedura sa internă, ia act de decizia Consiliului UE de azi şi validează prin procedură internă ce a decis Consiliului UE. Deci nu este capăt de linie, nu e finală decizia de azi”,au explicat surse europene. Decizia din COREPER s-a luat prin majoritate simplă, pe buletine de vot, votul fiind secret.

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunţat, pe Facebook, că marţi a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-şef european. Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-şef DNA.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1311 secunde