Kurzii sirieni - operațiune în ultima enclavă a DAESH, în estul Siriei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Kurzii sirieni - operațiune în ultima enclavă a DAESH, în estul Siriei
Externe 10 Februarie 2019 / 16:25 189 accesări 0 comentarii

Forţele Democratice Siriene (SDF) au demarat o operațiune asupra ultimului teritoriu controlat de militanții Stat Islamic în estul Siriei, menită să elimine militanții teroriști, relatează site-ul agenției Reuters preluat de agerpres. Președintele american Donald Trump, care plănuiește retragerea trupelor americane din Siria, a anunțat miercuri că se așteaptă să fie anunțat de coaliția internațională că SDF au recuperat toate teritoriile controlate anterior de Stat Islamic. Enclava este în apropierea frontierei cu Irak și cuprinde două localități, însă Stat Islamic controlează și alte teritorii dintr-o regiune siriană care se află sub controlul Guvernului Al-Assad, susținut de forțele ruse și iraniene.

Unul dintre oficialii SDF, Mustafa Bali, a descris operațiunea ca fiind "ultima bătălie". Acesta a anunțat ulterior pe Twitter că operațiunea a fost demarată, iar enclava va fi "liberă în curând".

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.241 secunde