La 75 de ani, Placido Domingo se pregăteşte de turneu! Gândul pensiei este departe!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

La 75 de ani, Placido Domingo se pregăteşte de turneu! Gândul pensiei este departe!

Cultură 20 Noiembrie 2016 / 14:36 477 accesări

Celebrul cântăreț de operă Placido Domingo nu plănuiește să se retragă din activitate, el declarând vineri, în timpul prezentării unei producții de amploare a operei ''Aida'' de Verdi, că va pleca într-un turneu internațional, ce va include reprezentanții pe stadioane și arene, informează DPA. Pentru un artist obișnuit să bată lumea în lung și în lat, așteptarea ieșirii la pensie nu reprezintă o opțiune, a spus cântărețul și dirijorul spaniol. ''Cred că, atunci când ai călătorit mai mult de jumătate de secol, realizezi că mișcarea este ceea ce te menține în formă. (...) Nu mă grăbesc să spun: trebuie să mă retrag'', a declarat vedeta pentru DPA.

Domingo este directorul artistic al ''Aida Stadium World Tour 2017'', care include spectacole în orașe din Germania, în Amsterdam, Paris, Basel și Viena și care ar putea continua cu reprezentanții în afara Europei, în 2018. Artistul nu va cânta în cadrul acestei producții, însă a mărturisit că are în plan să dirijeze majoritatea reprezentațiilor, la care va contribui o echipă monumentală, formată din 800 de persoane.

Anul următor, Domingo va aniversa cel de-al 50-lea an de activitate pe scena europeană, pe care și-a făcut debutul în 1967, în Viena, Hamburg și Berlin, ca tenor.

''Zilele, lunile, anii, deceniile trec fără să îți dai seama'', a spus el. ''Mi-aș mai dori câțiva ani pentru a mai cânta și a dirija'', a completat Domingo.12
Pagina a fost generata in 0.2064 secunde