La alegeri, Merkel ar ieşi cu 53% dintre voturi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
24 septembrie – alegeri parlamentare federale

La alegeri, Merkel ar ieşi cu 53% dintre voturi

Externe 18 Ianuarie 2017 / 13:51 1247 accesări

Guvernul german a stabilit miercuri data viitoarelor alegeri parlamentare federale pentru 24 septembrie, transmit DPA și N-TV. Cabinetul a aprobat propunerea în acest sens înaintată de ministrul de interne Thomas de Maiziere. Pentru a deveni definitivă, ea mai trebuie aprobată de președintele Joachim Gauck.

Potrivit unui sondaj Stern-RTL, publicat miercuri, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel este creditată cu 38% din intențiile de vot (+1 punct procentual față de săptămâna anterioară), iar Partidul Social-Democrat (SPD), partener în marea coaliție de guvernare, cu 21% (+1 punct). În schimb, Alternativa pentru Germania (AfD, populist) scade la 11% (-1), iar formațiunea Verzii la 9% (-1). La același nivel față de săptămâna precedentă se mențin Die Linke (9%) și Partidul Liber-Democrat (6%). Conform anchetei de opinie, Angela Merkel a revenit la cota de popularitate din vara lui 2015, după ce a înregistrat o scădere în urma deciziei cancelarului, în septembrie același an, de a permite intrarea în țară a sute de mii de migranți și refugiați.

Potrivit sondajului, dacă alegerea cancelarului s-ar face prin vot direct, 53% (+3 față de săptămâna anterioară) dintre respondenți ar prefera-o tot pe Merkel, procent identic celui consemnat la 26 august 2015. Prezumtivul ei contracandidat, liderul SPD Sigmar Gabriel, se află mult în urmă, cu doar 15% din opțiuni.

Sondajul a fost realizat în intervalul 9-13 ianuarie, pe un eșantion de 2.503 de persoane, și are o marjă de eroare de +/-2,5 puncte.12
Pagina a fost generata in 0.7232 secunde