La Constanța sunt aruncate tone de alimente pe „apa sâmbetei“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Într-o singură săptămână, 8 tone

La Constanța sunt aruncate tone de alimente pe „apa sâmbetei“

Sănătate 08 Mai 2017 / 16:01 1838 accesări

Într-o singură săptămână, veterinarii constănțeni au dat spre incinerare nu mai puțin de 8,2 tone de alimente improprii consumului uman. Astfel, între 2 și 5 mai, inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au confiscat şi retras de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 4.507 kg, lapte şi produse lactate - 2.043 kg, peşte şi produse din peşte - 971 kg, ouă - 768 kg; valoarea acestora este în cuantum de 83.136 lei. ”Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare”, a declarat directorul DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu, citată într-un comunicat al Direcției. De asemenea, în urma controalelor efectuate pe piața din Constanța s-au constatat neconformităţi cu privire la condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.600 de lei, şi un avertisment. DSVSA nu a dat publicității numele niciunui agent economic depistat cu probleme, potrivit regulamentului instituției. Precizăm că DSVSA realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor. Numai în perioada menționată au fost verificate 103 obiective (unităţi de tăiere, centru colectare lapte, centru colectare peşte, unităţi procesare carne, unitate procesare lapte, centre prelucrare lapte, centru ambalare ouă, depozite alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, unităţi tip fast-food etc.). Acțiunile de inspecție și control ale veterinarilor continuă!



12