La Constanța, zeci de pacienți spitalizați cu o boală de sezon!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenție la alimentație și igienă! La Constanța, zeci de pacienți spitalizați cu o boală de sezon!
Sănătate 11 Iulie 2017 / 16:13 3997 accesări 0 comentarii

Este sezonul bolii diareice acute (BDA), fapt resimțit de către medicii infecționiști. În ultima perioadă, specialiștii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța au spitalizat nu mai puțin de 83 de cazuri cu BDA. Astfel, între 26 iunie și 2 iulie au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase 74 de cazuri de boală diareică acută, dintre care au fost spitalizate 33 de persoane. O săptămână mai târziu, între 3 și 9 iulie, medicii au continuat să stabilească același diagnostic unui număr de 66 de persoane. Din total, 50 de cazuri au necesitat îngrijiri pe patul de spital, afecțiunea fiind extrem de periculoasă dacă nu este tratată corespunzător, putând să se ajungă chiar și la deces în urma deshidratării accentuate.

DESPRE BOALĂ Așa cum am tot precizat, BDA este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă, care se manifestă vizibil prin scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate (care reprezintă urgență principală în asemenea situații), vărsături, febră.

PROFILAXIE Potrivit masterului european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, dr. Loti Popescu, profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire și de supraveghere a infecțiilor intestinale. Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală și colectivă, astfel: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea WC-ului, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanție și a menținerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frișcă, creme, maioneze), a înghețatei dezghețate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalațiile centrale de apă și personalul de îngrijire din sectorul infantil. Prevenirea este singurul mijloc de protecție împotriva infecțiilor și a BDA, reamintesc medicii.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3271 secunde