La doar 5 ani, terorizat de mamă cu ajutorul lui... Moş Nicolae!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se întâmplă în România La doar 5 ani, terorizat de mamă cu ajutorul lui... Moş Nicolae!
Eveniment 08 Decembrie 2017 / 16:37 4071 accesări 0 comentarii

Un caz de necrezut a ajuns în atenţia Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa: un bărbat a reclamat faptul că fiul său, în vârstă de aproximativ 5 ani, a fost terorizat de mamă cu ajutorul lui... Moş Nicolae! Copilul locuieşte cu mama sa, în comuna Bistrița Bârgăului şi a trecut prin momente extrem de traumatizante, în prezenţa unui individ costumat în Moş Nicolae, a cărui identitate nu a fost făcută publică. Copilul a fost pus să stea în genunchi, lângă un perete, ameninţat şi pus să promită că nu mai scrie cu creioanele pe pereții grădiniței. Bărbatul l-a și atins cu ciomagul pe copil, spre amuzamentul mamei, care a aprobat toată scena. Copilul era vizibil speriat, în special că „autoritatea” în faţa căreia era pus să se umilească era persoana unui... sfânt care, de obicei, aduce dulciuri şi jucării. Potrivit bistriteanul.ro, în imagini se observă clar că în încăpere se află și mama copilului, care îi cere băiețelului să îi promită moșului deghizat că va fi cuminte, dar și un alt minor, o fată, care este pusă să stea în genunchi în fața bărbatului și să rostească o rugăciune. Cum este posibil ca o mamă să facă aşa ceva, pot răspunde probabil doar specialiştii psihiatri. Mama a filmat toată scena şi i-a trimis înregistrarea tatălui. Acesta, de-a dreptul îngrozit la vederea înregistrării, a sesizat DGASPC Constanţa. Inspectorii constănţeni au luat legătura cu omologii lor de la Bistrița-Năsăud. „Am văzut și noi filmulețul. Se pare că tatăl locuiește în județul Constanța și, la vizionarea filmului, a sesizat Direcția pentru Protecția Copilului Constanța, care mai apoi a luat legătura cu noi. Tatăl ar fi trimis bani mamei pentru a-i face o bucurie copilului. Așa ceva nu se face nici măcar de Moș Nicolae. Copilul a fost abuzat și i s-au încălcat mai multe drepturi”, a declarat Teodor Sângeorzan, din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, pentru bistrițeanul.ro. În Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud s-a autosesizat după vizionarea materialului video. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Crina Sîrb, citat de TVR, polițiștii au reușit să îl identifice pe cel care apare costumat în Moș Nicolae, în persoana unui bărbat de 40 ani din comuna Bistrița Bârgăului, și pe mama copilului, o femeie de 31 ani din aceeași localitate. În cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

De asemenea, polițiștii au sesizat la rândul lor Protecția Copilului și au cerut acordarea de asistență psihologică băiețelului de 5 ani.

În ce priveşte acţiunea de la Constanţa, potrivit unui comunicat primit la redacţie, “referitor la filmuleţul apărut în mass-media în care un copil este ameninţat de un bărbat deghizat în Moş Nicolae, DGASPC Constanţa face următoarele precizări: în ziua de miercuri, 6 decembrie 2017, DGASPC Constanţa a primit un mesaj privat pe pagina de Facebook în care era ataşat un filmuleţ cu un copil obligat să stea în genunchi în faţa unui bărbat costumat în Moş Nicolae care ţipa la el şi îl ameninţa cu un băţ. Filmuleţul a fost trimis de tatăl băieţelului, plecat la muncă în străinătate. Copilul, în vârstă de cinci ani, se află în prezent la mama lui, în Bistriţa-Năsăud. DGASPC Constanţa a demarat o anchetă şi, în colaborare cu IPJ Constanţa, a aflat adresa completă a mamei. DGASPC Constanţa a sesizat DGASPC Bistriţa-Năsăud şi toate organele competente, care au preluat ancheta. DGASPC Bistriţa-Năsăud a demarat deja o verificare şi va lua măsurile ce se impun”.

Deşi comunicatul DGASPC Constanţa nu lasă loc prea multor speranţe, sperăm ca respectivul copil să fie luat din „grija” mamei care se amuza văzând trauma teribilă pe care victima o trăia la câţiva paşi de ea. Vă vom ţine la curent cu evoluţia acestui caz incredibil!Pagina a fost generata in 0.2006 secunde