„La jeune fille sophistiquée“, de Brâncuşi, scoasă la licitaţie pentru 70 de milioane de dolari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„La jeune fille sophistiquée“, de Brâncuşi, scoasă la licitaţie pentru 70 de milioane de dolari
Cultură 15 Mai 2018 / 13:36 441 accesări 0 comentarii

Lucrarea La jeune fille sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard) de Constantin Brâncuşi este scoasă marţi la vânzare de casa de Licitaţii Christie’s, la New York, fiind estimată la 70 de milioane de dolari.

Statueta pentru care se licitează marţi este descrisă ca o sculptură unică pe care Brâncuşi a conceput-o la Paris, în 1928, pentru a ajunge la forma finală în metal în 1932.

Sculptura provine din colecţia Elizateth Stafford, care a cumpărat-o împreună cu soţul ei direct de la Brâncuşi, în urma unei vizite la studioul acestuia în 1955.

Estimată la peste 70 de milioane de dolari, lucrarea o înfăţişează pe Nancy Cunard, scriitoare şi activistă anglo-americană. Piesa disputată de colecţionari include şi postamentul original al lucrării, realizat de Brâncuşi în marmură.

Cu o înălţime 54,9 de cm, „La jeune fille sophistiquée“ (Portrait de Nancy Cunard) este pusă în vânzare în cadrul licitaţiei de artă impresionistă şi modernă.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.9882 secunde