La mulţi ani, copilărie! Constănţenii, alături de copiii din centrele de plasament

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Daruri, jocuri, bucurie - eveniment de 1 Iunie La mulţi ani, copilărie! Constănţenii, alături de copiii din centrele de plasament
Divertisment 30 Mai 2017 / 16:44 740 accesări 0 comentarii

Ziua Copilului va fi sărbătorită şi în acest an de Asociaţia United Hands România, în cadrul unui eveniment dedicat copiilor din centre de plasament din Constanţa, Agigea şi Techirghiol. Va fi organizată astfel o zi specială pentru peste 100 de copii, invitaţi să participe la activităţile sportive şi de relaxare de pe plajă, dar şi la partea a doua a evenimentului, organizată alături de Complexul Hotelier Dunărea din Eforie Nord, unde copiilor li se va servi şi masa de prânz.

Alături de voluntarii Asociaţiei United Hands România şi însoţiţi de educatori din centrele de plasament, copiii vor petrece o zi cu jocuri, distracţie şi bucurie, iar la final vor primi cadouri. Nu vor lipsi soldaţii americani de la Black Sea Rotational Force 17.1 din Mihail Kogălniceanu - parteneri tradiţionali ai evenimentelor organizate de Asociaţia United Hands România, dornici mereu să se implice în beneficiul copiilor instituţionalizaţi din ţara noastră. Aşa cum a obişnuit, Asociaţia United Hands România a mobilizat constănţenii în cadrul unui eveniment organizat pe Facebook - Oferind Bucurie.

Drept rezultat, în doar o săptămână, toţi cei peste 100 de copii angrenaţi în eveniment şi-au asigurat câte un pachet cu cadouri-surpriză, daruri adaptate vârstei fiecărui copil. "Ne-a bucurat dorinţa de implicare a constănţenilor în acest demers caritabil. "Cererea" a fost atât de mare încât am decis să extindem campania şi pentru alţi copii din centrele de plasament, pe lângă cei care vor veni la eveniment. Aşadar, dincolo de limitele logistice ale evenimentului, şi mai mulţi copii vor primi ulterior cadouri. Până la finalul lunii mai, în continuare îi invităm pe constănţeni să pregătească daruri pentru copii, pe care să le aducă la sediul Asociaţiei, pe str. Amzacea nr. 21, în Constanţa", explică reprezentanţii United Hands România.

Bucurie pentru cât mai mulţi copii! Nu ezitaţi să vă implicaţi!

Pentru a aduce bucurie cât mai multor copii, cei ce doresc pot pregăti o cutie (de pantofi sau orice altfel de cutie, cât mai frumos decorată) pe care să fie menţionat dacă este un cadou pentru fată / băiat (F / M) şi pentru ce vârstă (între 7 şi 14 ani). De exemplu: F 12 pentru o fată de 12 ani. "Vă recomandăm să nu ezitaţi să alegeţi copii de 10-14 ani, există mulţi în centrele de plasament, iar la eveniment participă mai degrabă cei de vârste mai mici. În pachete puteţi include cărţi de colorat, cărţi pentru copii, dulciuri, jucării, seturi parfum / cosmetice pentru copii, orice altceva consideraţi potrivit (chiar şi hăinuţe, inclusiv pijamale, lenjerie, accesorii etc.). Voluntarii noştri se vor asigura că fiecare cadou va ajunge la un copil care astfel va avea o zi plină de bucurie! Ca de obicei, toate acţiunile noastre sunt prezentate ulterior şi pe Facebook", mai spun cei de la United Hands România.

Evenimentul este posibil prin prisma colaborării cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, care se implică mereu în organizarea de activităţi în beneficiul copiilor din centrele de plasament. "Salutăm astfel de "tradiţii" ce aduc bucurie copiilor, cât mai des posibil. Eforturile noastre pe cale instituţională au rezultate şi mai bune atunci când ni se alătură societatea civilă şi comunitatea în sine, căci astfel de evenimente demonstrează cât de dornici sunt constănţenii în a-i ajuta pe copiii din centre să aibă nu doar o zi frumoasă, ci şi de a creşte gradul de succes în integrarea acestora în societate. Viitorul lor se construieşte prin demersuri ce ţin în mod direct de educaţie, dar şi de socializare. Bucuria, starea generală pozitivă, experienţa apropierii de voluntari şi de comunitate sunt şi ele elemente importante în construirea corectă a personalităţii viitorilor adulţi", spune Mihaela Ristea, director executiv al Direcţiei de Protecţie a Copilului din cadrul DGASPC Constanţa.

La evenimentul "La mulţi ani, copilărie! Daruri, jocuri, bucurie" de pe 1 iunie 2017 vor participa copii de la Centrul de plasament „Delfinul“ din Agigea, Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă „Evrica“, Centrul de plasament „Antonio“, Centrul de plasament Ovidiu, Centrul de plasament „Micul Rotterdam“, Centrul „Sparta Rotterdam“ din Techirghiol. Acţiunea este posibilă graţie sponsorilor şi partenerilor: Black Sea Rotational Force, DAGSP, Metropolitan, Selgros, Euxin Marine, Club Dunărea, Ultramon, Decathlon, Papus Endes, Alex Gorbănescu Grafic Design.

Un element inedit îl reprezintă prezenţa trupei de dans Fresh, constituită exclusiv din copii de la Centrul de plasament „Delfinul“ din Agigea. Şapte copii pasionaţi de dans vor fi beneficiari ai evenimentului, dar în acelaşi timp vor avea statut de "vedete", contribuind în mod direct la distracţia colegilor. Trupa de dans Fresh va pregăti momente de zumba latino, coregrafia fiind realizată de educatori voluntari tot de la centrul „Delfinul“. "În mod direct şi alături de ONG-uri partenere, sprijinim copiii să-şi dezvolte pasiunile, indiferent că este vorba despre dans, pictură, teatru sau alte activităţi. Drept rezultat, tot mai mulţi copii participă la evenimente importante, în ţară şi în străinătate, având posibilitatea de a bifa experienţe deosebite şi de a-şi lărgi chiar orizontul de opţiuni pentru viitor", subliniază Ana Grecu, șef al Centrului de Plasament „Delfinul“, din Agigea.

UNITED HANDS ROMÂNIA Având misiunea asumată de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru cei aflaţi în suferinţă sau care se află în diverse situaţii de risc, Asociaţia United Hands România sprijină toate persoanele ce au nevoie de ajutor, indiferent de rasă, religie, naţionalitate sau poziţie socială. United Hands colaborează cu persoane şi organizaţii din toate mediile culturale şi etnice, fiind una dintre organizaţiile non-guvernamentale ce au reuşit să aibă continuitate în proiecte realizate în Constanţa şi în zona Dobrogea în ultimii 17 ani.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1753 secunde