La mulți ani, Radio România! La mulți ani, Radio Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

La mulți ani, Radio România! La mulți ani, Radio Constanța!

Lifestyle 01 Noiembrie 2018 / 08:44 648 accesări

Este ziua radioului naţional care se sărbătoreşte an de an la 1 noiembrie, data la care, în anul 1928, la ora 17.00, se inaugura postul naţional de radio, cu apelul ''Alo, Alo, aici Radio Bucureşti, România!''.

La început, Radio Bucureşti (cum era cunoscută Societatea) avea emisiuni doar câteva ore pe zi, în program figurând ştiri, muzică de dans şi clasică, buletine meteorologice. Treptat au apărut şi primele emisiuni complexe („Ora copiilor”, „Ora veselă”, „Ora femeilor”, „Cronica muzicală”, „Cronica dramatică”, „Poşta amatorilor”).

Radio România a deschis seria evenimentelor ce marchează aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea postului public de radio cu festivitatea de dezvelire a plachetei Studioul Paul Grigoriu. Studioul 31, principalul studio de emisie al Radio România Actualităţi va purta numele legendarului om de radio Paul Grigoriu.

Un alt eveniment pregătit de SRR este prezentarea primului sitcom radio din România. ”Undeva în 28” este produs de Redacţia Teatru Radiofonic şi Radio România Actualităţi. Cele 11 episoade ale sitcom-ului se vor auzi la Radio România Actualităţi pe 1 noiembrie şi apoi în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 12:15.

Radio Constanța își deschide porțile pentru toți ascultătorii astăzi, între orele 10:00 – 12:00. Postul radio își așteaptă ascultătorii la Vila nr. 1 din Mamaia, pentru a face cunoștință cu realizatorii de programe, cu reporterii, cu știriștii și cu tehnicienii care se asigură că cele mai valoroase informații ajung la ei în cel mai optim mod cu putință.

Radio România Antena Satelor onorează aniversarea Radioului deschizând Lada de zestre a folclorului românesc, Fonoteca de Aur. Emisiunea Foaie verde, radio! aduce astăzi, de la ora 14:00 la 20:00, bucuria şi profunzimea cântecului popular într-o suită impresionantă de înregistrări memorabile şi interviuri document.12
Pagina a fost generata in 0.1698 secunde