La noapte se trece la ora de iarnă: ora 04.00 va deveni ora 03.00

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

La noapte se trece la ora de iarnă: ora 04.00 va deveni ora 03.00

Lifestyle 24 Octombrie 2020 / 08:53 443 accesări

Trecerea la ora de iarnă 2020 se va face în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020.
Este noaptea în care, se spune, „dormim mai mult”, ziua de 25 octombrie fiind cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore.
Medicii atrag atenția că schimbarea orei poate perturba o anumită rutină și poate afecta organismul, în special în cazul categoriilor mai vulnerabile.

Ora de iarnă se aplică, în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie.

Parlamentul European a adoptat renunţarea la schimbarea sezonieră a orei, dar aceasta va rămâne definitivă abia din 2021.
România îşi va mai schimba ora și anul acesta, iar apoi va decide dacă va păstra ora de iarnă, adică cea standard, care este valabilă în mai toate statele.

Ora de iarnă este ora legală oficială standard, de multe ori doar ora oficială, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea țărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an și aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră. Cel care s-a gândit prima dată la posibilitatea introducerii acestui tip de orar convențional a fost un neo-zeelandez pe numele Hudson, în 1898. (wikipedia)

Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1879 secunde