La „Ovidius“, atragerea studenţilor începe după ce s-a terminat admiterea?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campania de orientare profesională „Fii SMART, fii student!“

La „Ovidius“, atragerea studenţilor începe după ce s-a terminat admiterea?

Educație 08 Octombrie 2017 / 16:39 2885 accesări

Ştiţi vorba românească „Vara să-ţi faci sanie şi iarna car”? După această vorbă pare că se ghidează şi Universitatea "Ovidius" din Constanța, care a lansat în luna octombrie campania de orientare profesională "Fii SMART, fii student!", prin care promovează educația ca modalitate concretă și durabilă pentru formarea și dezvoltarea personalității și identității, unica modalitate de evoluție prin care individul poate contribui la dezvoltarea generală a societății, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al universității.

Dacă nu aţi reuşit să citiţi mai nimic după „Fii SMART, fii student!” este pentru că nu spune nimic. Ce este straniu: campania de atragere a studenţilor începe fix după ce s-a terminat admiterea? Poate că este o strategie pe termen lung şi foarte lung şi pentru asta „aplauze”! Dar, de asemenea, este posibil ca pur şi simplu oamenii să nu se fi gândit la perioada în care trebuie implementată povestea şi să o fi ratat cu puţin! La cum merg lucrurile la noi, e mai probabil să se fi întâmplat asta, mai ales că nu este pe banii Universităţii, ci din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat - FDI 2017. După mintea oricui stă strâmb şi judecă drept, această campanie ar fi trebuit să înceapă în primăvară sau în vară, când elevul se gândeşte încă, poate, unde să dea.

Indiferent cum e, conform sursei citate, campania, care se desfășoară în perioada octombrie - decembrie 2017, se adresează elevilor din 15 licee din mediul rural al județului Constanța (Cobadin, Cumpăna, Independența, Ciobanu, Nicolae Bălcescu, Poarta Albă, Castelu, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Deleni, Adamclisi, Dobromir, Ostrov, Mihai Viteazu, Topraisar) și are ca obiectiv îndrumarea acestora către învățământul superior. "Elevii vor primi materiale informative, vor participa la ședințe de consiliere vocațională și vor discuta cu studenții, având totodată oportunitatea de a fi incluși într-un grup online care le va facilita informații despre admiterea în învățământul superior și concursuri și evenimente organizate în mediul academic, iar cadre didactice, însoțite de un consilier vocațional și studenți, se vor deplasa la liceele vizate, unde vor susține workshop-ul Candidat la studenție - importanța alegerii informate" - se arată în comunicatul de presă.



12