La sfârșitul lunii decembrie 2020, rata șomajului în județul Constanța era de 3,0%

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

La sfârșitul lunii decembrie 2020, rata șomajului în județul Constanța era de 3,0%

Social, Economie 08 Aprilie 2021 / 13:43 734 accesări

Rata șomajului în luna decembrie 2020 a fost aproximativ la același nivel cu cea înregistrată în luna precedentă, dar cu 0,5 puncte procentuale mai mare decât cea înregistrată în luna decembrie a anului anterior, a transmis Direcția Județeană de Statistică Constanța printr-un Comunicat de Presă.

În evoluția lunară a ratei șomajului din județul Constanța, se poate observa influența activității turistice sezoniere, specifice acestui județ. Astfel, în lunile de vară rata șomajului scade cu aproximativ 0,6 puncte procentuale, față de cea înregistrată în extrasezon.


Rata șomajului calculată pentru bărbați (2,1%) a fost cu 1,9 puncte procentuale mai mică decât cea calculată pentru femei, în județul Constanța. Scăderea ratei șomajului în lunile de vară este mai accentuată pentru persoanele de sex feminin, rata șomajului calculată pentru persoanele de sex masculin fiind mai puțin afectată de influențe sezoniere.

Pe sexe, numărul șomerilor de sex feminin a depășit numărul șomerilor de sex masculin cu 1576 persoane și reprezintă 59,0% din numărul total de șomeri, la sfârșitul lunii decembrie 2020.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1696 secunde